Tisdag = Girls night in

image197
Ledig tisdag. Skönt! Men har såklart massvis med saker som måste göras ändå.  Tjejmiddag hemma hos mig ikväll, så jag måste städa och fixa lite mysigt tills dess.
Amanda är hemma från Sthlm ett par dagar men åker tillbaka imorgon och Moa flyttar även hon ner till huvudstaden till helgen så det här blir lite av en "Sista kvällen med gänget". Vidare ska jag hälsa på mormor och morfar samt dra en sväng förbi Skämtaffären och se om jag kan hitta något fyndigt inför Halloweenmaskeraden på lördag! Jag har åtminstone bestämt mig för vad jag ska klä ut mig till. Känns som en udda och rätt rolig idé. Avslöjar mina planer närmare lördag. Nu ska jag sätta igång tisdagen!

söndagskväll som back in the days

Innan jag flyttade hit till Granlo, från Skönsmon och från familjen, så hade jag ofta speciella söndagskvällar. Det är nästan som en sjukdom jag har. Att jag vissa kvällar drabbas av en speciell och väldigt omfattande sinnesstämning. Jag blir närmast okontaktbar. Och helst vill jag nog vara ensam. Ibland kan jag förstå mamma för att hon ofta sagt att jag är svår. En grubblare. En drömmare. De som genom åren har hängt med mig dessa söndagskvällar och faktiskt förstått mig är Lasse W, Goo Goo Dolls, Kent, Marit Bergman, Led Zeppelin, Guns N Roses, Lisa Ekdahl med flera. Så tack. Tack. För att ni alltid funnits där och tagit mig till er med era vackra sanningar och lögner. for the music that made my soul shiver.

Ikväll spelas Marit.
Några låtar som alla Ni borde höra är: You can't help me now, Girl Figure Skater & No party.

image196

"You never failed to catch me. You were always by my side. But not even you can help me now. You can try but you would not know how. "


fullspäckad helg!

Ledsen att det inte blivit något bloggat i helgen, jag har inte funnit några luckor förens nu. I lördags skrev jag som känt Högskoleprovet. Jag kan meddela att det var svårt, men trots allt inte lika svårt som jag föreställt mig innan. Hur det gick återstår dock att se. På kvällen hade jag & mina 4 systrar + respektive middag hos deras mamma. Tog med mig Moa att agera min respektive, jag hade lätt snyggast sådan! Jag kan säga att det var det roligaste jag gjort på länge. Vi borde verkligen se till att träffas oftare allihopa. Därefter blev det en utgång på Stadshuset som var riktigt trevlig, men inte heller mer än så. Dom spelar ju så kass musik att det nästan blir pinsamt!

Idag har jag varit på promenad, varit och käkat med Frida samt varit på Bio med P och och sett Resident Evil. Kanske inget förstahandsval för mig, men blev för en gångs skull positivt överraskad. Tyckte den var riktigt G!

Btw. Varför föddes inte jag med samma skills som Alice?

image194


efterlängtade löningshelg

Jobb idag 10-21, ont i halsen och trött (och gnällig..). Upp och hoppa tidigt imorgon och ladda inför Högskoleprovet. Ska bli skönt när det är över. Föra att fira blir det middag på restaurang med alla syskonen (vi är mer eller mindre 5 systrar) + respektive. Kul att alla är på plats samtidigt, det händer ungefär 1 gång per år. Efter middagen ryktas det om utgång. Den som lever får se! Köpte en helt underbar kofta på Kharma idag. Bild kommer i dagarna. Nu - poker till 13, hoppas på vinst!  Unnar du dig något extra eftersom det är löningshelg?

Med vittring på Uggla

" Magnus Uggla testar nya vägar

STOCKHOLM (TT SPEKTRA) 2007-10-24 03:00

Magnus Uggla är inte känd för att blotta sitt privatliv i pressen. Nu gör han det i sin blogg i stället.
- Vad som är sant eller inte kan man läsa där, säger artisten som testar nya vägar för att lansera sitt fjortonde album."

Jag kanske är ensam om det. Men jag har alltid faschinerats en aning av Ugglas karaktär, även om det säkerligen till viss del är image och kanske inte överensstämmer med hans egentliga person. Nu har jag, tillsammans med resten av Sverige, chansen att ta redan på det via Magnus blogg (Bloggandet är verkligen en revolution!). Har dock inte funnit någon adress dit. Men det är på G. Måste nog ta och spana in senaste plattan
"Pärlor åt Svinen" också. Undrar om texterna är lika slående som alltid?

image192


Men nu: knalla upp på jobbet & träna. Sedan kör 18-19.30!

Att tvätta.

BRF Selångerhus 1. Tvätt-tider. Pass 3 kl 17-22. Therése Löfgren.

- Jag Hatar. Att tvätta.
Först ska man bära den tunga, idag jättetunga, tvättkorgen ner i tvättstugan. Sen slänga i så mycket tvätt som får plats. Sen ut med skiten igen. Dags att hänga upp på tvättlinor i torkrummet. Sedan ska den tvätten som inte fick plats in i tvättmaskinerna. För att hela proceduren ska börja om och upprepas igen. Tills torkrummet blir fullt. Då kan man inte hänga mer tvätt där. Då får man bära upp den vanligtvis drypande tvätten till lägenheten. Och hänga den där. För att sedan gå ner i tvättstugan igen. Och hämta upp den förhoppningsvis nu torra tvätten.

Andra saker jag hatar är till exempel dammsuga. Skura. Nämnde jag städa? Och laga mat.
..Det blir nog aldrig någon rekorderlig hemmafru av mig. Jag nöjer mig med att bevaka de om något desperata hemmafruarna på kanal 5 kl 21.

Agent provocateur lanserar skor!

Tycker du som jag att Agent provocateur gör de mest fantastiska underkläderna? Då har du väl inte missat att underklädeskedjan nu lanserar en skokollektion. Med namnet Pure Sex kan väl höstens kollektion knappast bli annat än en hit? .. Eller? 

För er som är nyfikna så fick jag aldrig tag i mitt älskade nagellack från O.P.I igår. Det finns ännu inte i
Sundsvall. Vissa dagar känns det extra mycket att Sundsvall är en för liten stad. Det blev i alla fall en heldag med Eleni, riktigt G att få spendera lite tid med henne igen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan promenera in till stan. Tänkte hälsa på mormor och morfar en stund idag. Sedan får vi se vad tisdagen har för spännande saker att erbjuda..
Passar på att tipsa om 2 låtar som går på repeat på min playlist just nu:  Editors - An and has a start & Editors - Smokers outside the hospital doors.

Nån mer än jag som ska skriva Högskoleprovet på lördag?

Veckans ros går till Er

Igår var det 78 st som läste min blogg. Jag är helt mållös. Jättekul att så många läst min blogg på sistone. Veckans ros går till alla Er som genom att läsa min blogg förgyller en ensam och i många fall förvirrad flickas vardag med Er närvaro! Om Ni var musik vore jag en sång. Keep up the good work!

image191

Nakenyoga - den nya grejen?

Läste nyss i Aftonbladet om en av vinterns hetaste trender; Nakenyogan eller Hot Nude Yoga, har slagit stort i bland annat New York. Jag chansar på att det kommer dröja (ljusår) innan den omtalade träningsformen slår igenom i Sverige - synd! Läs artikeln här!

Blir en date med Eleni i stan vid 15 tiden. Innan dess ska jag plocka lite här hemma. Måste försöka fixa tvätt-tid. Har snart inga kläder att ha på mig. Åtminstone inget jag skulle ta på mig hösten 2007. Måste fixas senast imorgon! Har sett ett nagellack som är to-die-for. Undrar om jag kan hitta det i stan idag? Hoppas i så fall att det är plånboksvänligt!

söndag, backdrunk.

Haft en riktig bakisdag idag. Inte gjort nästan nånting. Tog i alla fall en kvällspromenad med Lasse W i lurarna. Det var hur härligt som helst. Pappa har varit här och fixat bordet idag också. Han är på väg hit nu igen för att hjälpa mig vända på det (det är upp och ned just nu). Å andra sidan är faktiskt det mesta upp och ned just nu.
Det känns bra att åtminstone bordet snart är som det ska igen. Så jag äntligen kan äta middag framför Simpsons. Ikväll blir det kanske en film. Kanske "
I now pronounce you Chuch and Larry". Är det någon som har ett bra filmtips för en ensam tjej en söndagskväll?

Nyss haft ett långt söndags-telefonsamtal med Eleni. Ett sånt därnt som bara vi kan ha. Älskar dom. Imorgon har vi bokat in en fika i stan. Vi ska prova det nya caféet i Världshuset. Minns inte riktigt vad det heter men det ser sjukt mysigt ut.

Dagens shopping

En annorlunda variant av "Den Lilla Svarta". H&M
image189

Dagens kap! Föll handlöst för denna kofta från Myrorna. Älska second hand!
image190

Drog med mig Erik in till stan för en shoppingtur & en kaffe på Charm. Perfekt lördag! Tillsammans med färgade (röda) strumpbyxor, vita knästrumpor och såklart svarta pumps var kvällens outfit kirrad!

Ps. Utgång med Natalie ikväll, kan bli hejdlöst! Ses i vimlet Sundsvall!

Måste ju bara säga att..

Daamn vilken fab fredag jag hade igår! En jättehärlig simtur på 1600 meter, eftersom det var fredag valde jag att inte hålla på längre än att jag fortfarande tyckte det var kul! Sedan en lång varm dusch och bastu. När jag kom ut i omklädningsrummet satt helt oväntat mamma där. Med 300 kronor till mig. "För att jag är jag". Tog en promenad till mormor och morfar där jag blev bjuden på Sjömansbiff till middag, och gud så gott det var. Min mormor är en riktig höjdare på att laga mat! Jag fick en hela kasse frukt av dem på väg därifrån (jag älskar frukt!) , eftersom de vägrar ge upp tanken på att jag har näringsbrist. Dessutom fick jag 200 kr. "För att jag är jag..."

16-21 blev det jobb. Fredrik jobbade, det är alltid lite roligare när han gör det. (men snälla, säg inte att jag sagt nått. Han blir lätt så kaxig då!) Fick skjuts hem från jobbet av Peter och sen blev det film & mys hela kvällen. ..Undrar om det finns någon chans att lördagen kan få lika ljusa utsikter? Ska in till stan och kika lite nu. Är så sugen på att gå ut ikväll.. men jag verkar vara ensam om det? Hör av Er, om ni känner för att gå ut och göra dansgolven ikväll!


Fredag morgon = simtur!

Steg upp kl 09.00 och gjorde i ordning lite havregrynsgröt och ett glas juice. Jag har ätit havregrynsgröt varje morgon i snart 2 år nu, med undantag för perioder då jag ledsnat på rutinen och ätit fil & flingor eller liknande istället. Jag vill äta någorlunda nyttigt på morgonen utan att behöva äta samma sak varenda dag. Men det får ju inte vara något som tar för mycket tid heller. Vad äter du till frukost? skriv och berätta i kommentarer!

Börjar inte jobba förens 16 idag. Så nu ska jag dra iväg in till stan och ta en simtur. Sedan ska jag bada lite bastu & äta en frukt och känna utmattningen i kroppen.. Åh vad härligt! Efter det ska jag se till att köpa garn så jag kan börja sticka mina benvärmare nån gång. Kanske kan börja redan ikväll efter jobbet?

image187


Inte äta framför Tv:n.. ännu!

Pappa var här och skulle äntligen hjälpa mig höja upp vardagsrumsbordet (gjorde en miss vid inköpet och upptäckte senare att soffan var högre än bordet, no good). However, så lyckades vi inte riktigt. Eller. Pappa.. lyckades inte. Han for iväg och kapade & slipade två bräder vi skulle sätta under bordet som vi sedan skulle fästa hjulen på, problemet var att han fick hjärnsläpp och gjorde bräderna 10 cm för korta. Stackarn hade slitit hur mycket som helst med det där och slipat tills svetten rann. Så nu är det bara börja om igen. Och jag.. jag får vänta ytterligare några dagar på att få ett bord där man kan sitta och äta framför Simpsons utan att behöva böja sig så man får ont i ryggen.

image186

Crejzi onsdag, vad händer?

Jag trodde verkligen inte mina ögon när jag vaknade igår morse. För vet ni vad? Det var verkligen inte morgon. Klockan var halv jävla tre på eftermiddagen. Jag hade sovit i nästan 15 timmar!! Jag antar att det kom som nått slags bevis på att man inte kan hålla på som jag gjort den senaste tiden; jobba mycket, äta dåligt, sova för lite. Det sätter spår i allt. Så nu är det totalskärpning från min sida. .. Kan dock inte säga att det började särskilt bra eftersom jag somnade typ 06.00 imorse. Yet here I am, up up and awaken.

Rusade in till stan så fort jag gjort mig någorlunda respektabel igår. Tänkte att jag skulle passa på att hälsa på mormor och morfar. I alla fall så frågar morfar vad jag ska göra under kvällen. Efter några sekunders funderande så slår det mig plötsligt. HELVETE! Det är onsdag idag! Tog en snabb titt på klockan som visade 17.55. Min kör börjar 18.00. Varpå jag rusar ner till bussen och hinner fram till åtminstone 18.10.

Väl där inser jag att det bara är två andra tjejer där, samt att vi slutar 19.00 istället för 19.30. Detta innebar att jag hade att  välja på att antingen vänta på bussen hem i en halvtimme eller göra the unspeakable. Gå hem. Så.. jag gick.. och gick.. och gick.. och till slut kom jag fram! En inte så jättelyckad onsdag!

Later folx!

Fan fan fan.. /part 2

Tills livet skiljer oss åt

-  en berättelse om tvåsamhet.


 

Jonas Gardell skrev en gång "För allting faller. Förr eller senare faller allt." Ibland tror jag att han har rätt. I en tid då allt fler skiljer sig och otrohet vardagligen bagatelliseras över en caffe latte på Wayne's ställer jag mig frågan: Är evig kärlek ute?


Gårdagens "Tills döden skiljer oss åt" tycks idag ha ersatts av ett halvhjärtat "Tills livet skiljer oss åt". Som om vi innerst inne redan vet på förhand att det inte finns några garantier för att vår kärlek ska hålla livet ut.


Vi spenderar hela våra liv i sökandet efter den Stora Kärleken. Men hur vet vi att vi hittat rätt? Med ca 6.650 miljarder människor på jorden är oddsen att det alltid kommer finnas någon som passar oss bättre. Det är så lätt att tro att gräset är grönare på andra sidan. Så lätt att ge upp för tidigt. Så lätt att tappa tron. Att bli osäker. Är det kanske när vi slutat leta, som vi säkert vet att vi äntligen hittat den som är oss ämnad?


Hoppet om att älskande par a'la Romeo och Julia - och äkta kärlek -  inte bara existerar i sagans värld lever ännu kvar i mig. Och vem vet? Kanske springer jag på min Mr. Right redan imorgon. 
..Bara jag inte redan sprungit förbi honom..?

"-Fan, fan, fan, det skulle vart du.."


sko-dille

Weeell.. i confess. I am such an addict. Synd att inte min ekonomi inför tre månader i Asien blir värsta combon med suktandet efter höstens alla to-die-for-shoes. Det verkar som om starkaste trenden hösten 2007 lätt är Mc-bootsen. Själv skulle jag gärna äga dessa fina pjucks från Din Sko. Har hittat ett par andra också, men fann ingen bild på Internet.

image180


Tog en promenad in till stan vid 12.30 idag efter tvättandet. Mötte upp Jonas också drog vi en fika på Coffee House. Det var nästan pinsamt hur lång tid vi fick vänta, trots en kö på inte mer än 6 personer. Kata-fucking-strof måste jag faktiskt säga. Jag som trots allt gillar stället och går dit ofta måste ändå utdela ett stort minus i kanten för dagens väntan.

Neighbours, everybody needs a neighbour..

Nya, Trevliga grannar sökes. Nu är det bra precis 5 månader sedan jag flyttade in i detta huset. Hittills har jag träffat två trevliga grannar. Det visade sig senare att de bodde ihop. Det borde jag ju anat. Det verkar som om resterande levande själar i detta hus tror att jag är nått slags smittobärare. Så fort jag öppnar dörren så springer de upp/ner för trappan och skyndar sig att smälla igen dörren. What's with all the rush? Till råga på allt var någon utav dem så fräck imorse att de hade tagit mitt torkrum, så när min tvätt var klar fick jag vackert bära med mig den upp i lägenheten. Mina f.d gardinstänger är numera tvättlinor..Vad hände med grannsämjan?

stillness of heart

"- all that i want is stillness of heart". Så sjunger Lenny Kravitz. Ikväll sjunger jag med honom.

Sitter och lyssnar på Alicia Keys - No One och är fett nere. På min promenad hem från stan vid 17.30 började solen gå ner. Det såg ut precis som förra året vid den här tiden då. Förutom att precis allt var annorlunda. 

"Men du var aldrig där innan dörren gick igen. Du kom alltid lite för sent och det grämer dig än. Men det är som det är. Det är svårt att bli nöjd när man väntar mirakel.."

..Pictures of moments that took my breath away.


If you got the money

Morning Sweden!

Orkade inte skriva något igår, helt slut efter jobb ons, tors samt hela helgen. Så jag somnade strax före 23 och sov till 11.00 idag. Hur skönt som helst! Jag, Fredric och Elina var i alla fall på Bite Line på lunchen igår och käkade Tacobuffé bara för att jag tjatat om tacos i två dagar (: Det var jättegott. Synd bara att jag blev mätt så fort. Dom går alltid med vinst på mig när det är buffé !


Nu har jag käkat en, som alltid, stadig frukost och ska hoppa in i duschen. Funderar lite över dagens outfit.. tror det blir den svarta klänningen från Top Shop, röda strumpbyxor + vita knästrumpor, grå/svart mormorskofta från Indiska och kanske ett par svarta pumps eller stövlar!?! Skippar nog jackan idag för det är 12-13 grader varmt ute!


För övrigt är jag precis lika pank som jag varit de senaste 2 månadera, fram tills nästa lön. Sitter och lyssnar på Jamie T - If you got the money och inser att jag är precis lika lycklig ändå. Kan kanske bero på att låten är helt fab och spelades HELA sommaren också?! Nej, nu ska jag promenera in till stan för middag hos mormor och morfar. Hörde något om rödspätta och spenat? Mums!! ...Men vad händer ikväll?

Lördag = lunch-shopping!

Drog med mig Fredric  (eller kanske drog han med mig?) på en tur in till stan på lunchen idag. Ingen av oss hade något inplanerat så han fick lov att följa med mig på lite lördags-shopping. Han var faktiskt till hjälp dessutom, surprise (?). Finns det föresten något bättre än att shoppa på lördagar? Lördag är helt enkelt världens bästa shoppingdag! Dagens inköp bestod av ett par röda strumpbyxor från Kappahl, samt en kjol från Gina Tricot som dessutom var på rea, Halleluja moment! Har inga bilder tillgängliga. Men inspirationen till kjolen hämtades från Sara Bermans höstkollektion. Kjolen jag köpte är närmast identisk med den på bilden längst till höger = fab!

image92


Hade för övrigt en helmysig kväll med Erik igår. Vi uppdaterade varandra om det senaste + såg senaste (och sista?) Beck-rullen "I Guds namn". Det var Beck när det är som bäst - Se den!

United we stand.

Tillsammans kan vi göra skillnad! Idag har jag bestämt mig för att slå ett slag för en god sak. Visste du att det varje dag dör mellan 15-20 kvinnor i bröstcancer i Sverige?
Jag stödjer rosa bandet. Gör du?

image91

Ps
. Shoppa rosa i höst! Läs mer
HÄR.

Lip Gloss Bitch

I julklapp 2006 fick jag en sminkväska av min storasyster med just den texten. Och det stämmer verkligen. Jag är en sån sucker för läppglans. Kom att tänka på det idag på jobbet när jag smetade på mig av favoriten från Lancome;  juicy tubes summer edition för typ sjuttioelfte gången på 4 timmar.

Just nu ligger jag på soffan med en kopp hett thé och tittar på "Because I said so", som av någon outgrundlig anledning fick den svenska titeln "Tre systrar och en mamma", med bla Mandy moore och Lauren Graham i huvudrollerna. Hittills är det en film alldeles precis exakt i min smak. Sådär löjligt tjejig och bra! Tog en kort paus för bloggning. Imorgon efter jobbet så kommer Erik hit och umgås över en film. Tremendous! Vi har inte setts på evigheter, jag längtar!

image89

Jag har världens kanske bästa mamma!

Idag blev det jobb till 16.30. Fick jobb imorgon också så nu blir det jobb ons-sön = perfekt! Jobbar dessutom 10-21 fre-sön så då slipper jag klura så mycket på hur jag ska kunna bränna pengar som jag inte har.

Det är där mamma kommer in. Min mamma. Som ibland dessutom är världens snällaste mamma. Hon lät mig ta bilen ikväll så jag skulle slippa gå till jobbet imorgon i kylan, dessutom hade hon med sig min mp3 och mina
älskade hörlurar som jag hade glömt hos dom sist jag hälsade på. Och som trumfkort hade hon dessutom handlat en massa mat åt mig! Det är lätt att, i farten, glömma bort hur mycket mamma betyder. När man har ganska mycket med sig själv och sig.

Efter jobbet imorgon blir det en fika med Eleni. Ska nog ta och ringa henne nu. Sedan ska jag pyssla om mig själv lite. Fixa naglarna och klippa luggen innan jag går och lägger mig och läser Jackie Collins - Lucky!

Helhärlig tisdag!

Kändes redan imorse. I hela kroppen. Att det skulle bli en alldeles jättebra dag!

Tog en promenad in till stan och njöt av den klara höstluften. Naturligtvis blev det en del shopping (..Shocker?!) Köpte en varm och sockersöt
mössa från Gina Tricot, fast i rosa. Utöver det köpte jag två par vita grovstickade knästrumpor på H&M som jag ska ha till färgade strumpbyxor, grovstickade svarta, leggings... ja.. ALLT!

Sedan var jag hos mormor och morfar och åt middag. Fick som vanligt med mig ett gäng kanelbullar hem. Så gott på kvällen med ett glas mjölk och en kanelbulle! Gärna till senaste avsnittet av Californication. Det tåls att sägas igen, se den!!

Sedan var jag ner och träffade Moa på stan (igen). Hängde en stund på Carlings bla och sedan tog jag en promenad hem. Och jag har faktiskt städat idag! Har dammsugit, diskat, skurat... hela baletten. Det känns så bra när det är gjort. Jag är en sån där som får lite lätt ångest av att ha stökigt omkring mig.

Ikväll blir det film med P. Hej så länge!

Måndag. Det är grått. Och jag dreglar?

Dessa tråkiga arma måndagar. Jag kan inte rå för det. Jag bara hatar dem. Har dessutom varit hos tandläkaren idag och fått en bedövning som inte är av denna värld. Jag ser ut ungefär såhär  i ansiktet just nu. Och det är snart tre timmar sedan dom la bedövningen. Kul?

Jaja, har i alla fall fått en god middag här ute hos mamma och pappa. Ska snart få skjuts hem av pappa som ska på Casinot ikväll. Hoppas han har sin good-luck-charm med sig! Undrar vad man ska ta sig för ikväll? Fick ställa in timmarna i studion idag igen eftersom min hals är kass. Funderar på att tvinga P att umgås med mig. Men jag vet inte.. Spakväll vore i och för sig skönt. Men bara om bedövningen släpper nån gång så jag törs visa mig i stan och shoppa alla nödvändiga tillbehör, som en ansiktsmask till exempel. Vi får se vad som händer, Carpe noctem!


image88Är för övrigt så sjukt sugen på en sån här smoothie, både nyttigt och gott!

Underbara söndag

Alarmklockan stod på 10.00 imorse. Självklart vaknade jag lagom till 11. Stilat! Ilade in i duschen, slängde i mig lite frukost och satte mig sedan i bilen med Mix Megapolhögsta volym. Åkte hem till Fredrik och kollade nya tv:n han köpt samt lekte med några av hundarna. (Familjen Backlund har 3 schappendoes, idag var ytterligare 4 hundar på besök!) Sedan åkte jag & F till Nordichallen där vi mötte upp hans lillasyster Johanna och kikade på finalerna av hundutställningen som pågått hela helgen.

Nu har jag ätit en italiensk "delikatess" som tydligt visar hur min ekonomi är även denna månad; nämligen mackaroner och ketchup. Men hey, det handlar om prioriteringar. Jag äter gärna mackaroner eller nudlar resten av månaden om det gör att jag har råd med dom där jättefina stövlarna / underbara klänningen etc.

Nej, nu ska jag vidare. Till studion. Har fått ställa in tidigare i helgen (Oflyt!) så vi ska försöka jobba igen det nu. Men min röst är inte alls vad den borde. Denna förkylning släpper ju aldrig..

Föresten! Någon som vet var jag kan få tag i senapsgula knästrumpor? (Obs! gärna grovstickade!)

Om en garderob.

När den som var din bästa vän för länge sedan slutat höra av sig.
När hösten blivit kall.
När allt du hör är trafiken utanför och ekot av dina egna tankar som studsar mellan fyra väggar.
När ingen förstår. Och när du aldrig skulle ha tålamod nog att bli förstådd.
När de enda som kan hjälpa bara skriker, begär, ställer krav.
När de vill ha något av dig som du inte kan ge.
När du ligger fullt påklädd under två täcken, men ändå skakar av köld.
När du slutligen tagit på dig skulden för allt det som du gjort. När du insett att du är ensam.
Då ska du ringa på min dörr. Och jag ska säga - "Välkommen in i min garderob. Ingen känner dig så väl som jag."

take me as i am. i am down.

citerar KENT .. " Och du lärde mig att fullständigt försvinna in i dina tankar. I ditt huvud står jag fri. Ge mig en vinterdrog. Ge mig allt du har. Kom nu jag är kroniskt låg, bara mörkret hörs."

Therése miljöförstöraren.

Ja det är sant. Så mycket bil som jag kört idag kan jag inte minnas sist jag gjorde. Lite trevligheter har det dock också blivit. Hämtade Jonas på jobbet vid 11 och sedan åkte vi in till stan och fikade. Först var vi och kollade upp lite angående en utbildning, men den var tyvärr redan tillsatt. typiskt!

Sedan har jag skjutsat mormor och morfar till Kvantum, samt åkt två vändor till njurunda. Heja Therése!

Slutsationen blev efter mycket om och men Hemmanet. Med andra ord är jag ute hos mamma och pappa och myser. Insåg att jag inte stod ut med ensamheten hemma i lägenheten.

Har även jobbat 16-21 idag, blir same same imorgon. För övrigt blir det födelsedagsmiddag hos mormor och morfar för


"turn around. every now and then i get a little bit scared that the best of all the years have gone by. turn around. every now and then i fall apart. and i need you now tonight. and i need you more than ever. turn around bright eyes."



Girls night out

Det blev en girls night out igår, onsdag. Efter lite mys hemma hos moa med drinkar, os och kex drog jag, Moa, Kotten, Lotta & Kicki på oss kalasdojorna och dansade loss på Olearys. Riktigt kul kväll! Det borde göras oftare!

Kraschade på Moas soffa inatt så idag blev det en heldag på stan med henne och Moas mamma Mariqa. Vi lunchade på Waynes och jag köpte en helt underbart fab mormors-kofta från Indiska. (som jag absolut inte hade råd med.)

Nu är jag på jobbet tills 21.30, sedan hem och sova. Imorgon ska jag hinna med att fika i stan med Eleni, hälsa på mormor och morfar, Spela in i studion med Stefan samt eventuellt spendera kvällen ute på Hemmanet hos faster Mari.

Au contraire!

monsters in my head

Can you sometimes feel all alone? Like the world has turned it's back on you? - I can.

tick.. tack.... tick tack.. tick tack tick tack tick tack


image79

mitt hår är rena katastrofen!

image87

Exakt den här hårfärgen önskar jag mig i julklapp. Tar gärna emot den tidigare också. Så ni vet. Jistanes, mitt hår är verkligen en katastrof. JAG MÅSTE GÖRA NÅGOT!!

Dagens känsla

Utdrag ur "Om du lämnade mig nu" av Lars Winnerbäck och Miss Li får stå för dagens tankar.


Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa någon ny, jag har rätt mycket med mig själv precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv som jag har sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans..
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi tillslut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut någonstans.
Jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnade mig nu

Vi är nästan vackra om man kisar..

Väcktes kl 10.24 av rapportering från Fredrik om att Jonas (Gardell såklart) var på Tv4. Jag klev genast upp och slog på Tvn. Kokade lite thé och hade morgonmys i soffan medans jag med alla sinnen bejakade diskussionen om dagens skönhetsideal. Det sas, som alltid när Jonas är med i spelet, en hel del kloka saker. Bla gillade jag hans utlägg om att det endast är människor med en spricka i fasaden som är mottagliga för närmanden av Gud och andra människor.

Programmet avslutades med ett framträdande av Jonas med låten "Kom blunda med mig". En slående text.

Sitter för övrigt och är lite måndags-filosofisk och lyssnar på fantastiska Lasse W. Det sas en gång i en film att "den enda viktiga filosofiska frågan är huruvida man ska ta självmord eller inte, så jag antar att jag är filosof." Å andra sidan tror jag det var filmen ""The number 23".. filmen var i min ögon kanske inte direkt en hit. Så det gäller ju alltså att sålla bland all information. Att välja vad och vilka man ska lyssna till, och vad man ska blunda för.


Två stora svenska förebilder.

image85image86