I (L) New York


(Foto: Miriam Tellis.)

Mim har nyss varit på roadtrip i USA (Jag vill också!). Som tur är ska hon flytta in till London för att plugga "Fashion buying" i Westminster. Det ska bli så kul att träffa henne och höra om allt som hänt sedan vi dansade våra stackars fötter sönder och samman på Koh Pah Ngan. Ser fram emot en rejäl shoppingrunda runt Camden och Portobello i oktober!

ANOTHERTOWNANOTHERTRAIN

Angående mitt underbara wake-up-call.
 J kommer hit och firar jul med mig. Jag minns inte sist jag blev så glad.
Jag önskar att jag fick decka the halls right away så att säga.

James var nog världens sötaste barn när han var liten.

Skattkammaren


Mormor och morfars klädkammare är rena skattkammaren. Fyndade den här underbara tröjan från 80-talet (som aldrig blivit använd!!), en grön stickad långtröja som varit morfars samt en midjekort svart underbar sak med vita prickar från mormors glansår. Åh vad jag älskar att bära kläder som har en historia!

Övrigt i bild: klocka från Cocoo, hatt som en gång var min farfars fars, svart kort vippkjol från Zara.

Rehab

Startar dagen hälsosamt med en powerwalk in till stan för en simtur på Sporthallen. Det var riktigt längesen och jag har längtat så mycket att jag till och med drömde konstiga deja-vu-drömmar inatt från gamla SM som jag varit med i. Innan jag går till mormor och morfar som kom hem från Lettland igår så ska jag sitta i bastun riktigt länge och bara njuta av veckans bästa dag - söndag!

PS. Fick ett wake-up-call imorse som gjorde mig överlycklig. Jag berättar senare! DS


Lördag


James, jag saknar dig!

Gårkvällen

Igår var det som känt avskedsfest för min älskade Nicola. Förfesten var i vanlig ordning bäst. En mindre grupp människor, inget tema eller så men ändå kändes det ovanligt roligt. Lirade massa kortspel med grabbarna (Varför hamnar jag alltid i grabbhörnan?) och drack allt från tequila och vodka till baileys och cider. Med andra ord kände jag att jag levde när jag vaknade imorse. Hade faktiskt glömt bort hur man känner sig i kroppen efter en helkväll på stan med Nicola (tur var väl kanske det!). Som pricken över i hade jag en obeskrivlig mensvärk!

Ps. Jättetrevligt var det också att få träffa mammas kusin från Göteborg som jag inte sett på flera år. Tog lite bilder jag ska maila över till honom och jag har lovat både han och mammas andra kusin att jag ska börja spontanringa lite från och med nu - Kul!

Bilder kommer så fort jag knyckt dom från Nics kamera. Ikväll blir det film & mys i troget sällskap av Ben & Jerry's.

Puss på er!

Goodbye my love(r)

Fick nyss info om att det är avskedsfest ikväll för Nicola som flyttar till Barcelona på måndag. Jag säger som Nic själv skulle sagt "Fan va niiiiice".  - I'll be there.

Innan dess ska jag ut till mamma och pappa på middag. Mammas kusin Peter från Göteborg kommer också vara där tillsammans med Kent, en vän till familjen. Vilket härligt gäng!

Ikväll ska det zippas Cosmos! Cheerz!

Vi äter oss till döds



Såg precis en jättebra dokumentär på tv3 som handlade om den enorma ökningen av fetma bland barn och ungdomar i Sverige. Jag tycker det är viktigt att detta uppmärksammas som ett problem, en folksjukdom,  på samma sätt som anorexi och bulimi har börjat uppmärksammas.

Programmet berättade om en ideell förening (Camp Nelson) där man hjälpte barnen att tillsammans få bukt på problemet. Men inte genom att fixera på mat, vikt och kaliorer. Utan genom att tillsammans utföra aktiviteter för att barnen ska få känna gemenskap. Det blev jag väldigt imponerad av och jag tycker det är fantastiskt att det finns eldsjälar som lägger ner så mycket tid och arbete på att hjälpa andra människor.

Jag för min egen del tror inte så mycket på skrämseltaktiken som ofta används i sådana här sammanhang. T.ex. att visa människor hur illa det kan gå om dom inte ändrar matvanor och livsstil. De flesta människor vet redan om detta. Vad jag tror behövs är istället en minskad fixering på det estetiska över huvud taget, och en ökad syn för individens och kroppens välmående. Överviktiga människor behöver inte veta att dom är illa ute. De behöver hjälp att komma igång och ändra livsstil innan detta går överstyr.

A little less conversation a little more action please. - I'm in!

5 bästa klädköpen genom tiderna

vinter 2006.

Min rosa morgonrock från Kappahl.
En julklapp till mig själv 2006. Varm, fluffig, mysig och fin. Det absolut bästa plagget att ingentingla omkring i på hemmaplan när man är ledig eller sjuk. Ett favoritmjukisplagg borde alla investera i!

Dull

Konstaterade nyss att havregrynsgröt med solrosfrön & blåbär smakade rätt fattigt (till och med för en som älskar blåbär). Börjar få lite bråttom till jobbet, men idag är det ju torsdag. Senare idag bjuder jag alltså på del 3 i "5 Bästa klädköpen genom tiderna" samt lite annat smått och gott.

Psst. Nicola är hemma från Skottland nu. Äntligen lite ordning och reda!


en sån här dag har jag idag..
(Bild från cobrasnake)

Traderakap


Budade precis hem den här oversizekavajen. YES! Den bär jag till leggings, oversized tisha och högklackat i höst.

Morning ya'll


In till stan och springa in på Myrorna och kolla efter en grej. Erikshjälpen har ju stängt idag. Och mormor & morfar är bortresta så deras garderob kommer jag inte in i heller. Och alltså - fika med Isabel.

Lyssna på låten under tiden. Den spelades i Laos under min & James första kyss :')

I know you by heart..

Tiden. Livet. Kärleken.
Allting går bara så fort..

Och ur radion strömmar orden. Ord som jag genom åren trasat sönder. Vi.  "If you'll think of me. If you'll miss me once in a while, then I'll return to you. I'll return and fill that space in your heart. Remebering your touch. Your kiss. Your warm embrace. I'll find my way ..back to you. If you'll be waiting.."

Vad avgör vem som blir the one. Personen eller tidpunten?

C.Bradshaw in love through time.











En förvarning till mina kära grannar

Nej, jag ska inte ha fest ikväll. Och nej, jag har ingen orm som jag planerar att släppa lös. Däremot ska jag baka scones! Går brandlarmet är det alltså jag som är i farten igen. Övning ger färdighet. No worries! Efter min lyckade (det gäller att vara optimistisk!) sconesbakning ska jag se Definitely Maybe på rekomendation av Wilma! .


Imorgon ska jag träffa fina Isabel över en chailatte på ett café i stan.


Att veta vad man vill

Stinalee bloggade igår om hennes lilla semester på Söder i Stockholm. Hon berättade att det var trevligt några dagar men att hon aldrig skulle kunna tänka sig att bo i en storstad som Stockholm eller Malmö. För mycket stress och press på att se bra ut och göra karriär för en som kommer från en småstad säger hon. Ändå vill hon bli modell? Ett yrke där man verkligen gör karriär på att se bra ut. Hela tiden. Jag får inte riktigt ihop det.. men det kanske bara är jag!?

Edit.

Förlåt. Stinalee vill tydligen inte alls bli modell längre. Fel av mig.

För exakt ett år sedan idag..

Befann the fantastic four sig på äventyr i Köpenhamn.
- Oh those were the days..

Det började med skumpa på Arlanda...

Och fortsatte med öl på planet...

Landade på City Public Hostel..

Vidare ut på stan. (Jag hittade förstås ett span på 5 minuter..)

Dansade vidare på La Hacienda..

Sightsade och shoppade förstås också..




Bagels all day every day..

Det var Pridefestival också..


Sen blev det förstås fest igen på kvällen..

På vägen hem var jag till synes helt knäckt efter 3 dygns aktivt partande..


♥ Fantastic four, from here 'till eternety ♥

Blusen

Hallå allihopa!
 Lyckades inte få upp nån bild igår eftersom bloggen krånglade. Här är den i alla fall, mitt senaste favoritfynd.
(108 kr på H&M med 20% rabatt & presentcheck)


Londonplaner

Anton uppmärksammade mig på nånting jag (på något konstigt vis) har missat; London Eye!  Världens näst största pariserhjul i drift med utsikt över hela centrala London. ..Och vem vill missa det liksom?


(Bild från wikipedia.org)

Fick en inbjudan..

Erik hörde av sig i förrgår och berättade att han planerar en "skiva" för alla som var med och spelade in just skivan. Nån gång under september månad innan jag åker till London skulle det bli. Det låter himla kul så det tänker jag gå på.

Då kanske jag få användning för den jättefina blusen jag fyndade på H&M på lunchen idag. Känns riktigt glamourös och kostade mig inte mer än 108 kr eftersom jag hade presentkort på 50 kr samt 20% rabatt. Woho! (bild kommer efter jobbet ikväll!)

Film & sovdags

Nu kryper jag ner i sängen i min älskade fluffiga rosa morgonrock. Slår på en film att slötitta på innan John Blund dyker upp. "I could never be your woman" eller "One last thing".. Det är frågan!

Ps. Satt och kikade på gamla bilder och hittade denna.
Jag såg ju ut som ett stelopererat rådjur på julaftonen 2007 hos mormor och morfar.
Varför sa ingen något????????

Höstjackar

Om det inte vore för att jag ska flytta till Australien och därför måste omprioritera mina inköp så älskar jag H&M's kappor och trencher från årets höstkollektion. Välj och vraka bland modeller och prisklasser som passar Dig bäst!


598 kr, 498 kr respektive 998 kr (uppifrån f v.).

Smart förvaring


Inför hösten är det många som vill ha en nystart. Ut med det gamla - in med det nya.
Ester är en smart förvaring. I henne skulle jag förvara mina sängkläder. Under sängen såklart.
259 kr hos Granit.

Happy sunday

Söndagen före löning. Hemmagjord pizza till middag. Storvinst i hjärter mot övrig personal. Tjaa.. Helt plötsligt var en helg på jobbet inte så farlig trots allt. ♥

Ps. Jag är på jakt efter en Mixer. Någon som vet en BILLIG i närheten av Sundsvall?

Oss kvinnor emellan


Igår kväll fick jag en panikångest-attack. Helt inne i mitt katastrof-tänk ringde jag till Frida för att avreagera mig och få rådgivning. "- Frida. Det är jag. Har jag klivit in i ännu en dödsdömd relation??"

J hade ringt mig 6 ggr samt skickat ett sms om att han blev orolig när jag inte svarade i telefonen. Genast började min lilla antiloophjärna att spinna...

"HA! JAG VISSTE DET! Han har kontrollbehov och litar inte på mig och  nu kommer han förhöra mig om vad jag gör och vem jag är med för att han fått för sig att jag är ute och strippar på barer och hånglar med andra karlar. Han är sjukligt svartsjuk och sånt fixar inte jag så det är därför jag kommer packa väskorna och dra. Jag trodde att jag kände honom men alltid är det ju nånting man missat.. osv osv.. "

...I själva verket var han orolig eftersom han visste att jag skulle köra själv hem från vårt sommarhus och han visste dessutom att jag skulle vara hemma på kvällen. Därför blev han orolig att det hade hänt mig något när jag inte svarade.
Det är lätt att känna sig maktlös när man är så långt ifrån varandra. Inte blev det något förhör heller.. gissa om jag blev besviken?

Jag tror helt enkelt att jag har lite svårt att acceptera att J kan vara så bra som han är. Därför går jag hela tiden och väntar på "den stor smällen". Den när jag (i vanlig ordning) inser hur fel han är för mig och hur naiv jag varit hela tiden som inbillat mig att det här ska funka i längden.

Så vem är det egentligen som inte litar på vem?

What happened to our looove it used to be so good!

Pausfundering mitt i filmen /

I höstas hade jag många bollar i luften. Två för att vara exakt. Det ena hette Erik och den andra hette Peter. Som ni förstår slutade inte historien med att vi levde lyckliga i alla våra dagar; jag, Peter och Erik. Det var först långt senare det slog mig..

Three is a crowd and little girls playing with fire get their fingers burned..

Filmkväll

James är och jobbar på nån festival i London.
Själv avnjuter jag en blåbärs-smoothie och kikar på Mamma Mia ikväll.

Ibland är det verkligen skönt med lite tid för sig själv.


Blåbärsplockning...VA!?!

Efter 10 år av tystnad så vaknade åter polacken i mig.

Således styrde jag min kosa ut i skogen i förmiddags. Svettig, blå om fingrar och läppar (av allt smygätande förstås!) och med spindelväv i håret gav jag mig ut på blåbärsjakt! Beckis studsade fram genom Dyråsandskogarna vid min sida. Åt alla blåbärskvistar hon kom över medan jag sjöng för glatta livet "MORS LILLA THESSAN I SKOOGEN GICK. SVETTIG I PANNAN OCH MYGGOR I BLICK."

Massor av blåbär blev det i alla fall till sist. Lycklig över min blåbärsvinst for jag hem till stan och ägnade eftermiddagen åt något ännu trevligare. Som blåbärsrensning.

....Vad är det dom händer????



Avkoppling

Lugnt mörkblått vatten. Inga vågor idag. Bara en svag havsbris.
Ligger under filten i hammocken, som så många gånger förr. Med en ny bok även denna gång.
Ingen musik. Ingen mobil. Inga bilar som tutar.

Hör hammaren som slås mot spiken. Lukten av målarfärg som sticker lite sådär bekant i näsan.

....Älskade älskade Dyråsand....



 

Touché

Jag hade en idé om att följa med familjen ut till sommarhuset i Dyråsand idag och spendera hela helgen i hammocken i solen med en bra bok. Det skulle bli sista dagarna i sommarhuset för i år och förmodligen dessutom de allra sista sommardagarna. Så händer det igen. Chefen ringer och man spurtar till jobbet. Aktiva val.

"Ja ä int bitter" - Robert Gustafsson

5 bästa klädköpen genom tiderna

Höll nästan på att glömma! Det är ju torsdag idag! 
Här är del 2 i C.Bradshaw listar de 5 bästa klädköpen genom tiderna.


Midjekort lejongul kofta i 100% bomull från Mexx.
499 kr inköpt på Kharma hösten 2007.
Ett roligt och lite udda plagg som snabbt blev en personlig favorit och har använts flitigt. Piffar upp vilken tråkig outfit som helst och är dessutom bekväm och ledig.


Släpper taget

Ikväll klippte jag det sista bandet till Bali eftersom jag kände att det började bli en aning osanitärt.
 
Det kändes faktiskt lite sorgligt.

Läs bloggen på ditt språk

Det var många läsare som inte gillade att CBradshaw.blogg.se började skrivas på engelska. Nu behöver det inte vara på det viset längre! Har satt in Google översättaren i min blogg (Till vänster i menyn!) så nu kan du själv välja på vilket språk du vill läsa den.

Med andra ord - Bloggen skrivs återigen på svenska!

I want to be a part of it, New York, New York.


This gorgeous NY-painting was a gift from my sweet boyfriend.

The painting was a surprise that I unfortunetly fell right over when it was leaned up against the sofa. It all ended upp with me and James spending the night at the emergency casualty. As you can se, I've now bought some new glass for the frame so it's finally ready to beautify my walls.

Pictures from Mui Ne, Vietnam

You know paradise? - Mui Ne!











Mui Ne, Vietnam 2008.

Studionews

(Photo from Thewho.net)

Spent 5 hours in the studio last night. Was exhausted when I finally got home. But I had a great time and now my work is done. It needs to be mixed before it's actually completed so in the beginning of October I'll get to hear the results. And maybe I'll even publish some of it on the blogg so you can listen to it aswell...

Dare to change

Today is the first day of the rest of my life!


Today I made a great investment in myself. I got myself a feel-good-book that I intend to write in every night before I go to sleep. Using the Good-thank's-help-method that Mia Törnblom teaches I'm gonna start changing. Today.

Who is the most important person in your life?
(you are!)

Busy day

Todays to-do-list
  1. 11.00 Inform all appartements at work that I need more hours [x]
  2. 10 - 16 Take care of the family's dog since mum and dad's at work
  3. Get a new glassframe for the painting James gave me as a present before he left (I'll tell you all 'bout that later!)
  4. Send an important email
  5. Get some groceries
  6. Give back the dress to Nora that she lent me for the wedding
  7. 17.00 Record the last song with Ola Dole in the studio
  8. Look up available hostels for the stay in Sydney for New Years

Beauty comes from the inside. So don't forget to lipgloss you tongue too folks!!


Fantastic four

Just spoke to J on the phone telling him about how scared I am. Scared of moving to another country where their language is not mine - even if I speak it. Scared of leaving this country in which I know my way and where I'm safe. Most of all I'm scared of leaving "on my own" this time. By that I mean leaving without my fantastic four. I'm scared to death of doing this. But I'm gonna do it anyway. Cause I'm brave and this is what I want. Although, it hurts to now that by the time I get to see you guys again, 1 year and 6 months will have passed.

Stockholm Boogie




Sofia & Carolin - Dublin. Dunja - Stockholm. Me - Australia.
Fantastic four, we've been through a lot. I love you guys.

Prejudices

Even if you claim you are, my opinion is that no one is unprejudiced. Our prejudices are often based on former experiences, from what we've heard, read, seen on tv etc. Non the less are they objective or even true. But..does that mean they can never be true or that they cannot contain at least an ounce of truth?


Here are a few of my prejudices (or maybe even expectations) of people from different contries that I have from being out travelling:

Canadians: No population smokes as much weed as these fuckers. Friendly, smart people with a good sense of humour. And not to forget - all Canadian girls look fabolous.

Englishmen: Very well-mannered people. Always up for a big party. Big interest for all kinds of drugs. Drink more tea than any other people I've met. One of their goals when out travellin' is to shag a swedish girl...hehehe

Germans: Multiple personalities. When sober - not very talkative. Probably because their english isn't very good. But despair not! When drunk - they scream, shout and make fun of other people (who's english is even worse than theirs.) more than any other population.

Irishmen: Charming. Consume more alcohol than a 20 year old swedish girl could manner in a whole year. Therefor, when working in a bar, they serve themselves two drinks for every drink the customer orders.

Swedish people: Not very into drugs - very into alcohol and dancing on tables. Are according to all other travellers very shagable, and for some people, even potential husbands/wives. Often get too drunk but normally never cost a scene.

That's all for now. You want more? Tell me, and I'll continue with some of the other contries later...

Ps. All of this writing is dedicated to you guys ->
Love, C.Bradshaw.

Today I'm reading this


Shouldering responsibility bolsters one's self-esteem.
I think it's everybody's responsibility to read this book. No, not just young girls/women - everybody!

Ps. Sundsvall is rainy and dull. I'm drinking tea in my sofa, reading my book. Going out to mum and dad's around 4.

eating the day away



Good evening ladies and gents!
It's been a rather confi day (and night) at work today. Had 2 hours in the gym that I completely spoiled later by first eating pizza followed by an icecream. I've been sort of eating myself through the day, by all means...

But hey - what can save a grey, rainy sunday at work if not pizza and icecream? Enjoy life to the maximum!


Girlpower

Hanapee wrote a rather interesting contribution about young girls with a power big enough to affect youth all over the country through their blogs. Power that is not being used. It got me thinking.. (thank's Hanapee).

What if these teenage girls decided to become lesbians and go on about how much they hate men? about how today, we don't need men to make society work and how much better it would be if all women just became one big happy family? If their ca 900 000 unique visitors every weak (combined!)  would go homosexual (and they would. Kenza's doing it so why shouldn't the rest of us..?) it wouldn't take too long untill there was nothing left of the swedish population.

I too realize how farfetched my theory is. (And no, i have absolutely nothing aganst homosexuals.) But think about it.. How much damage could todays blogfenomen cause if power was being advantaged?



Could these 2 youngsters become destroyers of worlds?
(pictures from Blondinbella.se and Kenzas.se)

Love and other disasters...

Good morning Swedeland!


Last night i watched the film "Love and other disasters" with wonderful Brittany Murphy as "Jacks"   who helps her friends find love in the streets of London.. 
Although, Catherine Tate is the one who impresses me more. She should get awarded for the outstanding interpretation of the character Talullah Wentworth.
By being a charming film who takes out the overrated glamourthinking about finding true love..this film has an edge on many of it's sisters and brother.  Watch it!



CBradshaw.blogg.se goes british

Speaking to J on the phone the other day, I encuraged him to start reading my blog. Not considering at all that he is in fact Southafrican / English and that his swedish is limited to phrases such as "you fuckin' snake!" (din jävla orm!) "my cute girlfriend" (min söta flickvän) and "I Can't speak swedish" (Jag kan inte prata svenska"). Therefor I gave him a promise (one that i actually intend to keep in comparing to "when we get married i WILL learn to cook for you.."). This blog is from now on going to be written, unexclusionary, in english. The first few days will be the Big Tryout; The one where i curse myself for every bloody english word that I have to look up in a dictionary...  but my intentions are that CBradshaw.blogg.se is now open for everyone.


To all my Canadians, Kiwi's, mad dogs and Englishmen out there - Welcome into the head of C.Bradshaw... 


Australienplanerna vaknar till liv

Godmorgon bloggerz!
Nu börjar det hända grejer. James hade ett möte med STA igår och flera möten med diverse andra researrangörer idag. Själv ska jag kontakta Lina på Kilroy i Uppsala senare idag. (Det var genom henne som jag och tjejerna bokade flygbiljetterna till Sydostasien.) Vi ska kika på vilka som har de bästa priserna, sedan ska vi komma överrens om huruvida vi ska ta en onewayticket to Oz eller om vi ska boka flyg till LA och New York också. Vad som är säkert är att vi kommer att lämna Sverige / England senast i mellandagarna för att hinna till Sidney för att fira nyår.


Vem vill missa det här liksom?
Sydney Harbour New Years Eve.
Bild från Smh.com

Fatal insomnia

Jag har drabbats av rätt svåra sömnstörningar. Det började i vintras innan resan. Då trodde jag mest att det var för att jag var stressad inför allt som måste fixas. Sömnsvårigheterna har emellertid inte gått över, men dom pendlar. Förvisso är jag nog lite stressad nu också. Kanske dags att försöka stressa av litegrand? Ibland funderar jag över om det inte skulle vara skönt att gå och prata med någon proffesionell när man känner såhär...  Ett hemmaspa på måndag när (om) jag är ledig får duga. Alla mina flickvänner är varmt välkomnaGodnatt!



Jag ramlade in på en fest nånstans.. Jan -07
Foto: Robert Eriksson

Min gula trenchjakt!




Ahhhhhhhhhhhhhh! Aaaaaaaaaah! Ahhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaa!
Det närmaste jag kommit trenchen i min drömmar (se ovan) hittade jag på bluefly.com och kommer från Michael Kors.
SJÄLVKLART SÄLJS DEN INTE LÄNGRE!!

..Jakten fortsätter i London...

Nedräkning

Ps. 44 dagar kvar tills jag drar till London för att återse min älskade.


44 days in which i will think of you each and every second.
"I carry your heart"

Vad som händer just nu

Jobb 10-21 6 dagar av 7 möjliga denna veckan gör att det blir tight med tid till att blogga samt att innehållet i mitt vanligtvis så spännande liv till stor del begränsas. Emellertid  utmanar jag mig själv genom att dricka så lite kaffe som möjligt under arbetstid (max 2 koppar per dag) och dessutom har jag satt ett dataförbud för mig själv på kvällarna när jag kommer hem från jobbet. Istället flyr jag in i skönlitteraturens värld och följer Lasse på hans upptåg genom Sveriges alla olika anstalter för att få ett slags uppbrott från min egen för tillfället så skraltiga vardag.

Andra bullar blir det till veckan! Love, C.Bradshaw. 

Bäst just nu

Jamie T - Pacemaker
Mark Ronson feat. Amy Winehouse - Valerie
The Kooks - Seaside
The Kooks - Matchbox
The Kooks - Naive
Kings of Leon - On call
Klaxons - Golden Skans

Vamonos!


Vågar ni gå och fika ensamma?

Alla som vill gå och fika räck upp en hand! - nähä? det blir väl bara jag då...

Ingenting gick enligt planen idag. Jag skulle egentligen fika med en från jobbet för att sedan åka ut till mamma och pappa och käka middag och sova över. Nu ser planen istället ut såhär: Fika SJÄLV (Ja, jag är en sån som inte tycker det är pinsamt att göra saker som att gå och fika ensam. Jag tycker nog egentligen att det är ganska trivsamt.). Förmodligen hamnar jag på Barista som är lite utav stans nya "inneställe" med en bok i näven. Vidare ska jag jobba 16-21.

Dessutom ska jag ge mig ner på biblioteket för att låna en bok eller 2. Läser just nu Lasse Strömstedts - Brott och skratt.
Den är rock 'n' roll.


December 2006 var jag också rock 'n' roll!
18 år och vilseledd. He he he ...Kanske inte så konstigt att man får gå och fika på egen hand.?..

Gårdagens äventyr

I lördags när jag var i stan för att se finalerna av Drakrodden så kom en främmande man i 25-årsåldern fram till mig.
Konversationen gick ungefär såhär:
- Hej! Är det du som är Therése?
(Jag lite halvosäkert..) - Eeeh.. jaa
- Jag har hört att du är duktig på att sjunga..
(Jag, ännu mer nervöst..) - He he he.. jasså?


Och på den vägen var det. Främlingen hette Erik och igår släpade han således ut mig till Slädarna där 3 andra grabbar väntade. Väl där hjälpte jag till att lägga sång på lite låtar som E skrivit. Skitkul var det! Vi ska fortsätta nästa vecka och förhoppningsvis kan jag slänga upp lite (Omixat!) resultat i bloggen därefter.


5 bästa klädköpen genom tiderna

Först ut på listan.


Min röda kappa från H&M i Stockholm. Inköpt hösten 2006 för 799 kr.
Storfavorit för att den hållit så bra kvalité och funkar både till vardags och fest  - höst som vinter.

Godmorgon allihopa

Igår kväll var jag iväg på ett litet äventyr. Jag berättar allt om det senare idag. Från och med idag kommer jag också varje onsdag i 5 veckor, att lista mina 5 bästa klädköp genom tiderna. Nu måste jag ge mig ut i regnet för att gå till jobbet!

Hej så länge!

"Har gått för dagen - åter imorgon kl...."

Hej och hå!


Det där gick ju fint! Arbetsintervjun alltså. Fast inte kändes det direkt som en arbetsintervju. Snarare som en fika med en bekant man inte träffat på länge. Kul!

Med det avklarat åkte jag upp på jobbet för att överlämna två swartzvalds schhhhvarrtsvalls svatsvalsds (ja, ni hajjar!) - bakelser till min fina pappa som fyller år idag. Han hade inte ens tid att titta på min gåva innan han var tvungen att rusa igen. Och sådant har livet varit för familjen Löfgren - Hedqvist sedan vi blev särbo (jag <-> mamma & pappa) och pappa dessutom blev chef. Ett annat som har blivit är att alla på jobbet numera kallar mig för lillchefen (istället för Lill-lövet efter mamma). Ett rejält uppsving från min sida med andra ord. Det gillar vi (jag)! Jag och mamma brukar skämta om att den dagen vi blir chefer så kommer en stor skylt i Uv-ljus sitta på dörren med texten "Har gått för dagen - åter kl.. imorgon" VARJE DAG. Hela tiden. All day every day.

Nu blev det lite långt lillchefen (hehehe) Cheerz!

Hurra hurra hurra hurra!


Arbetsintervju

Va!.. jag tror i alla fall att det är det jag ska på?! De ringde från kommunen för ett par veckor sedan och undrade om jag inte ville börja jobba extra som stödperson. Det tyckte jag lät intressant så tanken är att vi ska träffas idag kl 10 för att prata. Vi får se hur det går. Håll tummarna för mig alla mina små smurfar!

Undersökning

Jag dribblar ofta med tankar om framtiden. "Vad är viktigast för mig här i livet? Vad vill jag ådstakomma? Vad ska jag plugga?" osv...  Som en kul grej bestämde jag mig därför för att göra en undersökning där jag lät 15 st av mina vänner svara på frågan om var de tror att jag är bosatt om 5 år.. Jag fick in en massa skitroliga svar och spekulationer. Klar humörhöjare! Spännande var dessutom att fler personer trodde att jag om 5 år befinner mig utomlands än på annan ort i Sverige!

Var tror Ni att jag befinner mig om 5 år?
Resultat:
Sundsvall: 2
Stockholm: 6
Annan stad i Sverige: 1
Utomlands: 2
(4 personer valde att inte svara!)

Flest personer tror alltså att jag befinner mig i huvudstaden om 5 år.
Framtiden får utvisa..

Mitt Stockholm. Kungsan juli 2008.

Therése och Nicola listar -> Därför tog det slut - egentligen.


"Det är inte du, det är jag." Alla har vi hört den. Få har gått på den..
De flesta har varit med om att ett förhållande tagit slut av förklaringen  att det helt enkelt inte fanns några känslor kvar. Jag är en sån som funderar mycket och en utav mina senaste funderingar har varit "Varför tar kärleken slut?".
Igår bänkade jag mig således på ett café i stan för att diskutera kring detta med min vän
Nicola. Amor Vincit Omnia i all ära - Här listar jag sakerna som faktiskt kan ta kål på vilken kärlek som helst. (Till min hjälp har jag, förutom Nicola, använt mig av några ur min närmaste bekantskapskrets som jag valt att hålla anonyma.)
 Läs nedanstående med glimten i ögat, men faktum kvarstår - Ingen rök utan eld...


5 skäl till att han inte får behålla drömtjejen


1. Han har Fergie som kvinnligt skönhetsideal och vill gärna att hans flickvän ska se ut därefter.

2. Vi vet att ni gör det. Ni vet att vi gör det. Ändå finns det vissa sanningar som mår bäst av att förbli hemligheter.
Peta i näsan, fisa, rensa öronen med tops eller lägga en majordump görs med fördel bakom lyckta dörrar. Tack!
(Detta gäller självklart omvända vägen också tjejer.)

3. Han är för på. Han sms:ar och ringer - Minst 5 ggr varje dag. Han kelar och håller om när vi sminkar oss och har för vana att oanmäld hoppa in i duschen när vi hoppas på att äntligen få 5 minuter för oss själva.

4. Han ringer sin mamma alternativt sin syster för att säga godnatt när han kvartar hos oss.

5. Han kan inte tillfredställa oss i sängen. Det här är ämnet vi tjejer inte gärna vidrör och förmodligen aldrig skulle erkänna, ändå händer det. (Tilläggas ska att man är två om göra tappra försök..)


Här börjar varningsklockorna ringa

Det är helt ok att: Du har ett par skor vi egentligen tycker är fula. Smaken är som baken liksom..
Det börjar vackla när: Vi inser att du faktiskt inte har och inte vill ha några andra skor för t.ex. finare tillfällen.
Det är helt kört när: Du äntligen kommer med nyheten om att du handlat nya pjucks - och vi inser att du köpt ett par Exakt likadana som de förra fast i en annan färg...

Det är helt ok att: Springa på gym ett par ggr i veckan & att bry sig om hur man ser ut.
Det börjar vackla när: Du lägger så mycket fokus på ditt utseende att du inte kan slappna av med en bärs.
Det är helt kört när: Du lusläser kalori-innehållet i menyn när vi går ut och käkar på vår 1-årsdag...

Se upp!

Ny kategori i bloggen igen -> C.Bradshaw listar.
Första publiceringen kommer redan senare idag i form av Therése & Nicola listar. Missa inte!

En söndagskväll på Barista

Jag & Nicola bänkade oss (favvoplatserna var självklart upptagna!) på Barista ikväll över en Chailatte. Vi kom att diskutera alltifrån relationer till huruvida Sundsvall gynnar småföretagarna eller inte. Imorgon kommer jag att delge er allt det som vi kom fram till när det gäller pojkar/män och relationer i form av Therése och Nicola listar. Missa inte!


Jag för små noteringar till bloggen om vår vilda diskussion..


Nicola var vässad med chailatten i högsta hugg.

Hurry curry

18.30 dejt med Nicola på Barista (Hoppas ivrigt på att favvoplatserna är lediga!) för att diskutera det här med killar och relationer. Mer om det i bloggen senare ikväll!


Crazy little thing called love

Ska precis till att skriva upp lite jobb i min kalender samtidigt som jag glatt sjunger "Vad vore jaag utan min kaleeender" (text & musik av Therése Löfgren.) Då upptäcker jag att J har skrivit små söta meddelanden i den varje vecka fram tills att jag kommer till London :')

En stund senare öppnar jag ett av köksskåpen i jakt på en bra plastlåda att använda till morgondagens lunch (samt i förhoppning om att hitta en undangömd flaska rödvin som någon kanske råkat glömma). Och där står dem. Den satans tigern på framsidan väser "dom e grrrejt" och hånler mot mig. J's Frosties. Kärleksattaaaaaaaaack.

Varför jag älskar James.
Lista i fem delar.


1. För att han äter Frosties.

Efterlysning!!

Inför nyårsafton 2006/2007 köpte jag en klänning på Kharma. En leopardmönstrad klänning för 800 kr som jag använde 3-4 ggr allt som allt och ångrade inköpet bittert efteråt..

NU behöver jag den här klänningen. Och nu är den borta. Så du i min kompiskrets som känner på dig att min klänning ligger och skräpar i din garderob (eller kanske användes på krogen så sent som förra helgen för att fånga ett fem-i-tre-ragg..) hör av dig snarast möjligt. Hittelön utlovas!

ps. detta är inte ett skämt


tvätteri tvättera

oj oj skynda skynda. (i vanlig ordning)

Kommer strax med mer skriverier!


Xxx

From here 'till eternity


min bästa vän och + 1 till bröllopet - Frida.


Alla gäster samlade i väntat på brudparets entré.


Ord är överflödiga.


Brudpen med brudnäbbar och ringbäraren i bakgrunden.


Jag spelar Kent - utan dina andetag för Mari & Stefan (brudparet).


Kyssen.


Bubbel på gång.


Fototajm.


Mami & jag skål för kärleken!


Sötfrida och jag. Det näst lyckligaste paret på plats skulle jag tippa!

Bröllopsdagen

Idag är det alltså dags! Bröllopsklockorna klingar. 080808.
Alla svettas och är stressade. Bruden hinkar champange och undrar om det verkligen är rätt det här och kollar för säkerhets skull att toan mot baksidan har ett panoramafönster. Meanwhile drömmer brudgummen om att få skära bröllopstårtan med lasersvärd utklädd till Yoda.

Dagens Wedding Singer (alltså jag!) har bestämt sig för att köra på plan b) Svepa ett glas whiskey direkt innan spelningen och köra på den där härliga rock 'n' roll rösten vi alla kan få fram med lite hjälp från Mr.Jameson!

Skämt åsido.
Det kommer bli ett väldigt fint bröllop det här. Min kavaljer Frida är dagens paparazzifotograf så förvänta er många fina bilder i bloggen imorgon! Missa inte! Vigseln är kl 17 och brudparet räknar med fest lång in på småtimmarna. Så räkna inte med att höra mycket mer från mig idag.


Lullabies

James brukar sjunga för mig. En sång. The Mockingbird song.

Såhär låter det när han sjunger (med sin allra finaste röst):

Hush little baby don't say a word
James's gonna buy you a mockingbird
and if that mockingbird won't sing
James's gonna buy you a diamond ring

and if that diamond ring turns brass
James's is gonna buy you a looking glass
and if that looking glass is shit
James's is gonna buy you a new pair of tits.

Tvärsurt svarar jag då:

Hush little Jamie don't say a word
Tess is gonna buy you a mockingbird
and if that mockingbird won't sing
Tess is gonna buy you a diamond ring

and if that diamond ring turns brass
Tess is gonna buy you a looking glass
and if that looking glass's to thick
Tess is gonna buy you a brand new dick!!

Vi måste höja våra röster för att höras!! // Ultrasuperduperfeministen


Klänningen till bröllopet




Yes!! Den passade! Satt som ett smäck faktiskt. All cred till Nora som sytt den här underbara skapelsen. Jag har nog aldrig förälskat mig så mycket i en klänning som jag gjort i denna.

Avundsjuuk jag är så avundsjuuuuuk

Är det nånting jag verkligen avundas min karl (och ett fåtal av mina vänner) så är det deras kock-kunskaper och matlagningsglädje. Jag hade visserligen också hemkunskap i högstadiet men för mig gick lektionerna mer ut på att provsmaka allas mat för att se vem som hade lyckats bäst. Samt att få ett prydligt MVG i betyg såklart.

Jag blev så bortskämd när James var här och lagade gourmetmat till mig varenda dag. Han lärde mig massor faktiskt. Ändå sitter jag här igen. Tillbaka i mackaronerochköttbullsträsket (med tillhörande hårbrödsbit!) Antar att jag äntligen hittat min gemensamma nämnare med landets alla ungkarlar...


C.Bradshaw tipsar om..


Under all renlevnads och hälsohysteri som råder så har ni kommit fram till att godis ska man nog försöka undvika åtminstone under veckorna. Det är tisdag eftermiddag och du dör snart om du inte får i dig lite choklad.
Räddningen? Belvita. Ett lite nyttigare alternativ när ni känner sötsuget krypa på under lunchen mitt i veckan!
Här är min favorit - rostade hasselnötter. Den finns även i andra smaker som röda bär & mandel.

30 g lycka i plastförpackning helt enkelt. Kostar ca 10 kronor.

Ny kategori

Ni har väl inte missat att jag lagt till en ny kategori i bloggen? Kategorin heter resor. Där kan ni alltså snabbt och enkelt hitta bilder och berättelser från mina tidigare resor! Kom gärna med frågor och synpunkter!

Pics from Cambodja part 1


Delar ut kakor på ett barnhem i huvudstaden Phnom Penh.


Jag blev helt tokig och ville adoptera varenda unge i hela Kambodja.
Här är en söting som sålde bananer på The Floating Village.
"Oneh Dollaah oneh dollaah"


Dom här kidzen sålde ormar som vi turister kunde mata krokodiler med.


Mediterar på Angkor Wat. (Ett av de 7 underverken.)


"På okänd mark." Angkor Wat.


Den mäktigaste solnedgång jag någonsin sett skådades där och då. Av allt dammi luften blev det ett väldigt märkligt sken och solen bara föll rakt ned från himlen som en stod blodapelsin.


En munk som kom fram till mig och sa "pretty lady". Jag blev helt chockad för jag trodde inte munkar fick säga så. Han har syndat (helt i min smak!) och är nu därför min alldeles egna munk.


Man kan lätt tro att vi har flip-flops på. Jag kan avslöja att det har vi inte. Skitiga brudar med andra ord...

Äntligen!

Tack Rwanda på Tradera som äntligen löst problemet med mitt personnumer för registrering. Nu har även jag lyckats registrerat mig på Tradera så framöver kan ni se fram emot spännande auktioner som kommer annonseras här i bloggen!

Ps. Har fruktansvärt ont i halsen, sover hela tiden och börjar bli lite orolig inför bröllopet på fredag. Låten sitter. Men halsen? Det är bara till att bita ihop. Sån är jag. Som sjunger, spelar och biter ihop.


Londoners watch out

Spotted: Lonely girl wandering along the Themes. Appereantly - not so lonely anymore...

Biljetter bokade och klara. 29 september - 13 oktober finner ni mig i London. Förmodligen på något mysigt rustikt café i Kingston, en ball secondhandbutik eller i centrala London spanandes efter de röda bussarna som numera faktiskt är utrotningshotade för er som inte visste! ..J skrev " Fuck yeah. Ah I have really smiley eyes now..."  :')


(Bild: Flickr.com)

The perfect dress

Nämnde tidigare att jag hoppades att Nora skulle sy en gul klänning till mig i samma modell som den hon hade på sin bal. Det visade sig att det blev ont om tid. Istället får jag låna hennes rosa som hon hade på balen! Underbart snällt. Nu är det bara att hoppas på att den passar.


Dataspecialist efterlyses!

Min dator håller på att krascha totalt. Har ingen aning om vad felet är. Tisdagar kan vara veckans värsta dag. (Jag byter lite efter humör.) Tur att jag har min Ceasarsallad och ett uttrikessamtal att se fram emot när jag kommer hem! Ikväll bokar jag biljett till de röda bussarnas land. London.

Ps. Igår var jag ute med karlarna i 4 timmar och skruvade och muttrade och byggde upp tält till bröllopet. Alla hade vi matchande svarta fleecejackor och handskar. Särskild notering till Elin Kling & Ebba Von Sydow! Ni skulle sett vilken lite byggare Bob jag var.

Later!


<3 Ica Kvissleby

Hej mina små kaksmulor!

Är ute i föräldrahemmet idag. Fick inte sova en blund efter nattjobbet eftersom min hund roade sig med att joddla "baby we were born to run"  på Singstar. Skitkul! Verkligen!

Skämt åsido. Hon fick frispel och hoppade och studsade på mig och skällde ljuva höga toner minst en gång i kvarten. Det lät lite som Baby we were born to run om man lyssnade riktigt noga. (Jävligt noga!)

I övrigt har jag inte mycket mer att tillägga just nu annat än att jag Älskar Ica i kvissleby. Det är det bästa Icat av alla Icas(?) i Hela världen. För dom har Ceasarsallad dom! Oj vad dom har Ceasarsallad! Äntligen ett Ica att räkna med.

The story of Joey


No stress at all, no waste of time













Koh Pha Ngan - "Island of travels"
- April / May 2008

Conflate - To blend together, to combine different things


..maybe I'm amazed

Challenge

Har känt mig så hängig och nere sedan jag kom hem från Stockholm. Inte blir det bättre av att det "regnar katter och hundar" i Sundsvall. Eller att James är tillbaka i London på ett tag.

Jag behöver uppmuntran. Därför utmanar jag nu Alla Er som följer bloggen att dela med er av era roligaste youtube-klipp. (Länka i kommentarer!) Garanterad humörhöjare!

Här är mitt!


give me a ticket for an aeroplane



Kingdom of Cambodja, The killing fields.
.
Och jag minns hur jag skrev på en lapp brevid gravarna:
 "Cambodja. May we be forgiven for what has been done. Be at peace."
Det var mars och det var varmt och vi liksom levde mera då. Allting liksom levde då. Ingenting hände egentligen med oss. Vi hände. Där och då. I dammet, hettan, misären och smutsen. Mitt i allt det vackra.
 I en tuk-tuk för fyra. På väg mot livet...


Sofia, Dunja, Therése & Caroline - Minnen frihet vänskap kärlek

Lite bilder från Stockholm i veckan


Nacka strand


En fin dag på Fjäderholmarna..


Ducky swimming at Fjäderholmarna

Stockholms skärgård


Fat little rabbit at Skansen

Jag hittade en utvecklingsstörd hemlös på vägen till söder. Skitnöjd!

Dunja & Linda rappar.


Fet get-together på Snaps. Jag var glad.

Back in town

Stockholm syndrom - Högsommar, löningsvecka.
Shit vad bra det har varit. Hemma igen efter 4 härliga dygn i Stockholm. Äntligen har jag fått andas lite storstadsluft igen. Jag & J hade Lindas 4:a mitt i Huddinge centrum alldeles för oss själva. Skitmysigt har vi haft det.

Dessutom några heta utenätter där vi mötte upp en massa människor som jag träffade i Laos & på Bali!
Mer om det imorgon! Godnatt mina vänner!