2 weeks notice

Idag ar det 2 veckor sedan jag lamnade sverige. helt sjukt vad tiden gar fort! Inser att jag inte berattat sa mycket for er om hur det ar har heller. Har pa Kuta ar solnedgangen precis exakt sa vacker som den ser ut pa vykorten, surfingen ar bra och 90% av alla turister ar svenskar. Ratt trist pa satt och vis men jag har traffat nagra skona killar fran Aussie och Californien ocksa.

Kutas uteliv slar riktigt bra. Vi hanger mycket i tatueringsbaren Lucky Brothers som ligger alldeles vid varat hotell och tatuerarna har tagit oss med ut en hel del. Ett favoritstalle har kommit att bli Espressobar, som har liveband varje kvall. Ibland gar jag och nan av nykopingsgrabbarna dit nar dom andra ar pa andra sidan gatan och clubbar pa Bounty. Bounty ar lite mer av en kottmarknad och inte sa mycket for mig.

Kuta beach ar tyvarr ratt sa smutsig och forstord av all turism. Inte i klass med Trawangans paradisstrander. Men anda helt klart godkand. Och varmen har ar helt sanslos. For att inte tala om luftfuktigheten. Det ar ju trots allt regnperiod har nu.

Igar var jag och tjejerna och sag en indonesisk teater. stor orkester ocksa,  riktigt haftigt! precis sa som man forestallt sig indonesien med massor av guld och vackra klader. med tillhorande oversattare som var kass pa engelska.

Vi funderar nu pa att flytta fram resan 2 veckor for att kunna stanna pa Bali lite langre. Isafall dyker jag inte upp i Sverige forens 15 maj istallet for 2 maj. Hor av mig nar vi bestamt oss.

C.Bradshaw living la dolce vita

Kharma strikes again

Fyfan.
Jag visste att det var for bra for att vara sant. Kommer ni ihag paradison Trawangan pa Gili Islands som jag berattade att vi gjorde en avstickare till i 4 dagar? aven kallad Tra la la. Idag far vi hora att det kryllar av malaria dar och ingen av oss hade kakat malariatabletter.

Jag & Sofia har i alla fall mailat med Jolle nu, henes bror min kusin, som jobbar pa smittoskyddsinstitutet och han hade kollat upp en del med sina kollegor och trodde inte vi behovde oroa oss. Inkubationstiden ar 10-15 dagar sa det ar val bara att vanta och se. Hans tips var att vi skulle chilla med en margarita och jag tror det ar precis vad vi behover efter en sjukt orolig och jobbig dag i extremt hog luftfuktighet och varme.

Saknar la familia dar hemma i sanna har lagen, tur vi ar manga sa vi kan lugna varandra! C.Bradshaw with love.
 

short update

Hej Sverige! Orkar ja namna att ja ar ledsen att ja uppdaterar sa daligt? kanns som nan lame hypad grej som alla som ar ute och reser gor. Men vi har ju sa sjukt mycket att uppleva att man helt enkelt inte hinner mer. Har dessutom inga batterier i kameran sen nan dag tillbaka men ska slanga upp det ja har nar ja kopt nya batterier.
Nar ja ar tillbaka i Sverige blir det dock en fet mix av allas bilder.

Nu ar vi i alla fall tillbaka i Kuta pa Bali efter var lilla avstickare till Gillie Islands. Imorgon kommer 7 st till utav nykopingsgrabbarna hit sa da ar vi 14 st efter det att Andre och Robin akte tillbaka till Sverige ikvall (efter javligt mycket trassel som bara kan bero pa deras sjukt daliga kharma). Om ni laser detta grabbar sa hoppas ja verkligen att ni hade en safe flight.

Imorgon byter vi hotell och sen blir det valkomstparty for the new arrivals med pimps and hoes tema (tror det var Fagers ide, haha) och jag har en kansla av att det kan bli en lang natt.

Puss pa er sa lange! / C.Bradshaw relying on good-luck-charm


straight from Tra La La

hej mina alsklingar dar hemma!!!!
livet har ar obeskrivligt. det liknar ingenting jag nansin varit med om.
har redan haft min forsta naradodenupplevelse. pa en batfard pa vag till gillie islands dar vi ar nu. storm och fast ui en fallfardig liten liten bat mitt ute i havet. lite ballt sahar i efterhand, men vi var nog ratt skraja da...

sitter pa ett cafe pa Tra la la island, dar man erbjuds hasch och mushrooms efter maten istallet for avec? helt sjukt!

Snorklat idag i kristallklart vatten (salt som fan dock!)

vi ar 10 pers nu som reser tillsammans, 5 grabbar + jag och mina tjejor. Vi har parat ihops oss med varsin Valentine och ikvall gar vi ut & kakar och firar valentines day.

Bilder kommer nar vi e tillbaka pa Kuta. Saknar er men INTE sverige. Kommer kanske aldrig hem?

Yours sincerely, C.Bradshaw

Resumé av One last night in Vegas

image415
Vi gick lite wild and crazy igår eftersom det var min sista kväll på hemmaplan på ett tag.


Det blev en väldigt dyr one last night in Vegas. Närmare bestämt så blev jag; en mobiltelefon inklusive alla nummer, 1000 kr samt en tågbiljett till Arlanda fattigare. Det sjuka är att det var helt klart värt det!
Det blev en syn för Gudarna och ett minne för mig att bära med mig på min långa färd genom sydostasien.
 
Kvällen inleddes hemma hos Lisa med henne & Nicola på Södermalm (Östermalm var visst fel av mig) med vindrickning och skratt åt gamla minnen. (Vi 3 har känt varandra sen 12års åldern.) Fortsatte på Stadshuset där jag blev påhoppad och kysst av en vikarie från jobbet innan jag ens hann reagera. (No strings attached, inga namn nämnda).

Hängde nån timme med den väldigt fulla men fortfarande lika charmiga Jocke innan vi tog en avslutningsdrink på Kök & Bar där jag inte varit sen i maj. Lisa bjöd mig på den finaste avskedsdrinken ever (tack gull!). Rockade dansgolvet som back in the days och det sista minnet jag har är att jag sitter på knä på trottoaren utanför Kök & Bar och Oleary's och sjunger och spelar gitarr.  (Fråga inte!)

Avskedsmiddag hos mamma och pappa här ikväll med släkten. Nu säger jag tack för mig Sverige, och hoppas att ni läsare hänger med mig på en oförglömlig resa sydostasien runt. Var rädda om er allihopa, vi ses i maj!

/ C.Bradshaw with love..


One last night in Vegas

Om man räknar med 4 timmar nu på morgonen.. så har jag sovit ungefär 28 timmar på 9 dygn. Jag behöver verkligen semester!!

Nu - städa ur garderoberna inför Niklas ankomst. Sedan - duscha, göra mig i ordning, in till stan - apoteket, banken, Ögat, Afterwork på Stadshuset 17.30 (Hakim lirar, kom och titta!), Take-away-sushi, hem till Lisa på Östermalm och starta upp kvällen tillsammans med henne, Nicola och kanske nån fler.

Det här är faktiskt min one last night in Vegas.. så att säga. Hoppas vi springer på varandra!

/ C.Bradshaw fortfarande helt utan veta-bättre-direktiv.
image414
(Jag, Dunja & Fia i Köpenhamn. Fattas på bild: Carro = Bakom kameran)
Jag längtar efter er tjejer!

C.Bradshaw vänder andra kinden till

Sista natten. Förstår ni? Jag gör inte det. Sista natten och sista arbetspasset på 3 månader. Det känns helt ologiskt. Det mesta känns i och för sig väldigt ologiskt just nu. Jag försöker tänka rationellt, men om du frågar mig om sanningen så tvekar jag. Passion. Hela mitt liv kretsar kring det. Always have - always will. "I'm just a dreamer dreamin my life away.." för att citera Ozzy. 

Men jag fortsätter le, dricka vatten och göra andra saker jag kan styra över. 
-" Right behind those perfect eyes there's someone who keeps secrets hidden well..


Jag har föresten inte varit hemma i Sundsvall såhär lång tid på 4 år. Också väldigt ologiskt.
Jag behöver verkligen komma härifrån ett tag. Den här stan kväver mig.

Stormen före lugnet

Ledsen att det dröjt med skrivandet. Haft fullt upp hela dagen. Avskedsmiddag hos mormor och morfar med massor av god mat. Nu visade det sig dock att dom kommer på den "rätta" avskedsmiddagen ute på Hemmanetlördag också. Kul att alla är samlade för att ta farväl av mig. Jag kan faktiskt inte minnas att vi någonsin varit samlade allihopa. Det blev lite impuls-shopping också. En riktigt lyckad sådan. Bilder imorgon!

H&M, Carlings, Indiska, Topshop är några utav mina favorit-butiker. Därför följer här några Topshop-favoriter att spana in just nu!

image413

AAARGH

Förbannade blogg.se har inte funkat på hela natten! Hur många gånger ska jag behöva upprepa att jag hatar när saker och ting inte fungerar som det ska? Jag har varit nära panikångestattack minst 3 ggr inatt.

Återkommer med massor spännande efter någon timmes sömn. sleep tight bloggers!

(7 februari, Sundsvall. 2 dagar kvar till mitt runawaytrain.)

This isn't goodbye

Jag & Nicola vaknade till liv alldeles för sent idag efter snack ända in på småtimmarna igår.

Drog sedan in till stan för att hälsa på Fredrik i hans nya lägenhet på Dalgatan och säga hejdå eller som jag föredrar att säga "vi ses" (..this isn't goodbye..) och så innan jag åker på söndag.  Vidare därifrån till Telia för att köpa ännu en ny mobilladdare eftersom min gick i 1000 bitar idag när jag skulle dra ut den ur telefonen? orkar inte... 24.se suger!

Väl hemma kom Niklas på besök. Vi lagade mat, drack kaffe, kollade tv och snackade en massa. Så nu har han äntligen fått nycklarna till lägenheten. Fr.o.m lördag är det alltså han som hushåller i mitt krypin. Åtminstone i 3 månader framöver..

Har fått en inneboende

Varför har jag aldrig skaffat det förut? En inneboende! Nicola har mer eller mindre bott här den senaste tiden. Och jag gillar det. Lite tråkigt att vi ska splittras nu i 3 månader. Men till sommaren blir det nya äventyr. Kanske kommer hon och hälsar på mig i Thailand också.

image412

Idag har 4 bra saker hänt:
1.
Hängde jag på jobbet nån timme i väntan på injektion. Och. Jag älskar verkligen mitt jobb, kanske främst tack vare dem som jobbar där. Någon kom och kramade om mig och gjorde mig både väldigt förvånad, glad och lite typ.. stolt? Ibland är en kram precis vad man behöver.

2.
Träffade F i stan idag. Lite konstigt att det är min tur att åka.. There's just always gonna be this something.

3.
Supertrevlig middag hos Nicolas mormor och morfar.

4.
Jag fick ett överraskande sms ikväll och blev glad. ..Jag som egentligen inte gillar överraskningar..

Getting started

God morgon bloggen!

Ska upp till jobbet nu och ta sista sprutan inför resan (som jag egentligen skulle tagit igår. hoppas det inte blir knas nu?). Sedan ska jag in till stan och träffa Nicola. Vi får väl se vad vi hittar på för rackartyg.

image411
(bild: Sophomore)

Ekonomibekymmer, kärlekstrassel och sömnsvårigheter är det sista jag behöver just nu. Jag behöver 25 grader varmt, lättklädda människor, familjer på picnic i parkerna, glass, solglasögon, tunna klänningar, ballerinaskor och vårkänslor!


C.Bradshaw of liberty

Jag är så jävla knocked out by kharma. Isn't it ironic?. Helt plötsligt bara slog det mig. Jag som funderat och funderat och funderat in i det oändliga. Och så står det plötsligt klart att jag ju bara fått precis det jag bad om. Det var faktiskt min önskan. Mina ord.
 
Fördelen med att tala sanning är att man slipper försöka komma ihåg vad man sagt. Jag ljög ju såklart. Men Gud. Jag trodde du kände mig vid det här laget.
Watch what you're wishing for ladies and gentlemen.


Lingerie

Topshop

 

image410

Stressa sönder

Äntligen en (kort) paus...

Vaknade alldeles kallsvettig imorse av att ha drömt mardrömmar hela natten och snurrat runt i sängen som ett jehu. Har med andra ord knappt sovit något alls trots Nicolas betryggande sällskap. Känner mig trött, grå och trist. Måndagsful i vanlig ordning med andra ord. Vad jag behöver är en varm härlig dusch, en hårinpackning och en kopp thé framför senaste avsnittet av One Tree Hill. (I tillfällig brist på bra bok att läsa!) Längtar tills klockan slår 21 och jag får gå hem...

Injektionerna som Elina gav mig gick föresten toppen. Hon är den bästa sjuksköterskan!

Snabb lägesrapport

Åkte på en x-tur idag och jobbar alltså 7-21. Ska snart iväg på sjukhuset och hämta ut sista injektionerna och sedan ska min kära vän Elina få visa upp sin sjuksköterskekunskaper och sticka mig.

5 dagar kvar. Bali - prepare.


In da studio

Har precis kommit hem från studion. Blev ju såklart inspelning i alla fall. Skönt att jag och Stefan är 2 likasinnade med för dåligt tålamod. Det lilla vi hann spela in blev faktiskt bra också. Men det är ju piece of cake när man jobbar ihop med en sån som Stefan. Kanske slänger upp resultatet här på bloggen (helt omixat dock) om Stefan skickar över det i någorlunda vettig tid. (Och om han godkänner det..)

Nu är Nicola på väg hit och ska spendera natten. Det blir till att prata i munnen på varandra, äta massa onyttigheter och bara hänga. Jag uppskattar sällskapet big time. Ska dock jobba kl 7 imorgon, men man är bara ung en gång!

6 dagar kvar. Sedan lämnar jag landet och allting här bakom mig. Skål för det!

dancing on glass

"Och jag glömmer bort att andas.
För sex musik och våld var det vackraste som hänt mig sedan själen min blev såld.
Att synas utan att verka ser enkelt ut på håll. Men jag lever på impuls nu, via fjärrkontroll." - Kent - socker.

image409

Läs-sugen

Undrar just om Akademibokhandeln har öppet idag? Jag känner ett enorm sug efter Jonas senaste bok Jenny, som är den tredje och sista boken i den delvis självbiografiska berättelsen om Juhas uppväxt i Sävbyholm.

Jag läste föresten nånstans (Aftonbladet?) i en intervju med Jonas där han sa nånting i stil med att "Numera har jag nästan svårt att skilja verklighet från fantasi. Idag känns det som om jag haft två barndomar. En i Enebyberg och en i Sävbyholm."

En dag hoppas jag att jag också skriver en bok om mitt liv.

image408

Krogkomissionen

Haha. Ha. Ha. Glömde berätta att Peter ringde och väckte mig imorse (Kl 13.25) med ett hurtigt (och maskulint skrämmande) "Hej det här var ifrån Krogkomissionen". Jag övervägde i en fjärdedels sekund att lägga på. Sedan slog det mig och jag sa trött "Hej Peter". Varpå han skrattade hysteriskt åt sitt roliga upptåg och frågade ut mig om kvällen. Han ville i alla fall att jag skulle jobba imorgon. Mina arbetskamrater är de bästa. Som Pippi sa "Om man är jävligt stark måste man faktiskt vara jävligt snäll också.. och rolig, capische?"
image407
..oh well.. hon kanske inte sa exakt precis så.. men erkänn att det hade varit lite roligare?

una noche de la casa

skulle faktiskt kunna vara en pizza... hm.. ja.. ni ser ju på mitt resonemang att det blev en lång natt. alldeles för lång faktiskt! kvällen däremot var en sån där kväll, som *poff* bara tycks försvinna. tiden bara rusar iväg och innan man vet ordet av så är man hemma igen. ensam...bortsett från ett stycke nicola med "man på köpet" i soffan.. som sagt, lång natt. men hysteriskt kul emellanåt!

Petter var riktigt bra. En av höjdpunkterna var förstås "Såklart"! Men han levererade hela spelningen igenom. Härligt undergroundtryck inne på Stadsuset i kombination med med dålig luft gjorde dock att folk svimmade som flugor. Jag bar kroppar ut till innergården och kollade MAP (Medvetande-andning-puls.) Ja, jag kommer ihåg. Du är stolt nu va Peter? ;P

Nä - frunch mina vänner!

una fiesta

Nu drar jag mig in mot stan till Malin & André som har inflyttningsfest ikväll. Om nån timme kommer Nicola och slår följe till Stadshuset. Hon är mitt sovsällskap för natten. Underbart!

Skål Sundsvall! / C.Bradshaw dancing the night away

KÄRLEK

- Jag går hela vägen ut när det gäller musiken familjen, det är den enda tiden jag är beredd på krigsstigen.

Nu har jag precis pratat med min mamma i telefonen. Pratat, som i på riktigt pratat. Jag berättade allt.
Jag kan inte minnas sist det kändes så skönt att prata med någon.

image406
Jag älskar dig mamma.

something's just about to break

image405
it doesn't seem right to look you in the eyes, let all the things you mean to me come tumblin' out my mouth.
my head is battleing with my heart, my logic has been torn apart.

(Bild Sophomore)

watch out!

Ska vi riva hela haket? - såklart! Det är ikväll det händer mannen! Har grym beslutsångest när det gäller klädsel dock. Hade tänkt ha min svarta lack-klänning från How Swede It Is, men det känns bara för uppdressat ikväll, i synnerhet när Petter spelar. Det enda jag vet är att jag ska ha mina nya bordeauxröda lackisar

Att slå runt med vänner från den gamla goda tiden och bli ordentligt på örat är precis vad jag behöver ikväll! Som Anouk skulle ha sagt  - "Let's just rock 'n' roll".

Bambooörhängena ska såklart också på!
image404

Snart säger jag godnatt

There's no need for words now baby.


think twice

image402

"you've got it all what makes you hestitate? don't just wait for things to blow up in your pretty face."


- honey you met your match tonight.

Chill. just chill.

Touché. Det finns nog flera därute som skulle behöva en liten dos av Jack Nicholson's pedagogiska behandling... Älskar filmen however. Har skrattat hysteriskt, råkat slänga ut en hel dosa portionssnus över hela expiditionen samtidigt som jag satt med N i luren. Dessutom har jag & Gabbis gjort egna chips av potatis. Vet egentligen inte om resultatet borde gå under kategorin chips. Men det smakade bra!

Har lyckats släppa alla negativa tankar och är istället taggad som sjutton inför utgång imorgon. Men som någon sa till mig en gång "Det vänder fort". ..Och det vänder uppenbarligen jävligt fort för vissa.

image401

Freezing

Fan! Kunde ingen ha varnat mig om hur kallt det var ute? Termometern är ju värdelös. Den säger inte att det blåser. Gick med raska steg in till stan för att kirra en förköpsbiljett åt Nicola till Petter på Stadshuset imorgon. Se vilken kompis jag är (;

Vidare kan jag berätta att jag definitiv inte har någon lust att gå och jobba inatt. Jag vill ut och svira! Mer än nånsin tror jag. Undrar vad jag missar ikväll?... Säker alldeles tragiskt mycket.. Gabbis ska i alla fall bjuda på hemmagjord glass på jobbet och jag råkar veta att den brukar vara farligt god. Med andra ord - I'll survive.

Bambooörhängen på. peka peka -> Jag ska nog ha dem varje dag. ..Har jag tur förvandlas jag till en Panda.
image400

Fantastiskt!

Jag trodde aldrig att jag skulle få säga det här. Men Bambooörhängena har äntligen kommit. Måste säga att jag aldrig kommer att beställa härifrån igen. En leverens ska inte behöva ta så lång tid som en månad när den utlovade leverenstiden är 2 dagar och man ska aldrig behöva krångla såhär mycket som jag gjort. Att det dessutom inte låg nånting mer i paketet som ursäkt för att jag fått vänta så länge är ännu ett minus.

Nu är dem i alla fall här. Kanske har jag dem på mig redan idag. Kanske bjuder jag på en bild. ..Livet är oförutsägbart!

image399

Ur led är tiden

Ett halvår är lång tid. Ett halvår av en livstid är ingenting. Som en piss i Nilen.
Ett halvår är ett halvår är ett halvår..
Bortkastat? Ja.. Nej ljug inte!
Hennes halvår.

I två dygn hade hon levt någon annans liv. Livet som Lucky Santangelo.
Nu var det 700 sidor långa glamourösa livet slut.
Dags att starta ett nytt tänkte hon. Och djupt inom sig hörde hon en röst mana "- Vad sägs om ditt eget?".

Jävla skit också!
muttrade hon och knyckte på nacken medan hon tände en cigarett.

image398