Monogami - förbi?

Tills livet skiljer oss åt

-  en krönika om tvåsamhet.


Jonas Gardell skrev en gång "För allting faller. Förr eller senare faller allt." Ibland tror jag att han har rätt. I en tid då allt fler skiljer sig och otrohet vardagligen bagatelliseras över en kaffe latte på Wayne's ställer jag mig frågan: Är romantik och sann kärlek ur mode?



Gårdagens "Tills döden skiljer oss åt" tycks idag ha ersatts av ett halvhjärtat "Tills livet skiljer oss åt". Som om cynismen har tagit över oss alla och vi inte längre vågar tro att kärlek i vår tid kan hålla livet ut. Det kallas tvivel det där som stör, säger 2000-talets Lasse Winnerbäck.



Vi spenderar hela våra liv i sökandet efter den Stora Kärleken. Men vågar vi nånsin tro att vi hittat rätt? Med ca 6.650 miljarder människor på jorden är oddsen att det alltid kommer finnas någon som passar oss bättre. Det är så lätt att tro att gräset är grönare på andra sidan. Så lätt att ge upp för tidigt. Så lätt att tappa tron. Att bli osäker. Det kallas tvivel det där som stör. Är det kanske när vi slutat leta som vi om möjligt har en chans att hitta den som är oss ämnad?



Hoppet om att par som Romeo och Julia, Carrie och Big - och äkta kärlek -  inte bara existerar i sagans värld lever ännu kvar i mig. Men vem vet? Kanske har han på Wayne's med kaffe latten i handen rätt. Kanske finns det ingen Mr. Right för mig heller. Kanske väntar jag i oändlighet på någonting som inte finns...? I så fall - är jag nog körd!

- Therése Löfgren, november 2007.


Bröllopsklädsel?

Ca en månad kvar till bröllopet nu. Har repat låten alldeles för lite och måste verkligen komma igång. Dessutom har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig. Helst önskar jag att min kompis Amandas lillasyster Nora ska sy en klänning till mig. Annars skulle jag kunna tänka mig någon av dessa två. Båda  från Style By Stars.


Söndag av hög rang

Jag undrar varför vi inte tänder levande ljus i hela lägenheten, lagar mat tillsammans, äter en god dessert och dricker champange i soffan framför en bra film varje söndag?


IKEA shopping

Mamma och pappa ringde och väckte mig och James imorse. Helt förstörda masade vi oss upp ur sängen 10.00. Somnade nämligen inte förens vid 05.30 imorse. Starkt jobbat!

Efter veckor av tjat och gnäll från min sida har jag äntligen investerat i en helfigursspegel. Hittade en jättefin canvastavla jag bara var tvungen att köpa också. Sedan en sväng förbi Ica Maxi för att fylla kylskåpet. ..Jag som nästan aldrig äter hemma i vanliga fall har nog aldrig haft så mycket saker i kylskåpet nånsin...





Bra karl

Väcktes imorse av kaffe på sängen. Tillsammans med Sex and the city the movie. Den var precis lika bra som jag förutspått. Precis som resten av Sverige blev jag ännu en gång Carried away. Nu är James i köket och kockar och jag får inte hjälpa till. Jag bara älskar varje sekund av den här ompysslingsdagen och vill aldrig att den ska ta slut!

Gårdagens outfit: Kofta Lindex, klänning Topshop, klocka från Cocoo och gladiatorsandaler från Wedins.

Swinglish pliiz

Ha ha ha ha. Årets skrattanfall här på Högomsvägen just nu. James håller på att lära sig svenska och är inne på nån sida med fraser och översättningar. Det här är vad sidan lär ut:

I can't speak Swedish [well].
Jag kan inte tala svenska [så bra]. (Yaag can eenta taahla 'Swanskah' [sooh brah].)

Och det låter. precis. lika. hysteriskt. roligt. som det ser ut.

En kväll på stan







 






(felaktigt datum på bilderna. från igår.)

Fredagsplaner

Ska man åka ända ut till Söråker imorgon för att gå på Es.-festen? Det är frågan.. Ett som är säkert är i alla fall att jag ska äta sushi imorgon. Har haft grymma sushi-cravings ända sen jag kom hem från Asien.

Om det inte blir es-festen imorgon så blir det förkrök hemma hos mig. Alla som är sugna på en helkväll i gott sällskap är varmt välkomna! (Vid fint väder sitter vi ute.)

Shopping blir det imorgon också. Slänger upp lite bilder innan utgången. Sitter just nu på jobbet och spånar på morgondagens outfit samt gnälller  för att jag är förbaskat godissugen men glömde mina M&M's hemma...


Some day you will ache like i ache


Jag & J är hemma hos mig nu. Låg nyss och bläddrade i min Vogue som jag köpte när vi var i Thailand och helt plötsligt så föll ett brev ut, som J skrivit till mig på min födelsedag. Tanken var att jag skulle läst det på vägen hem till Sverige. Han trodde jag läst det. Jag fattade ingenting.

Anyways.. ligger och lyssnar på Hole & Zeppelin och pratar om Oz.. Fast egentligen borde vi nog göra ett ryck och börja promenera in mot stan. Ja.. så blir det. Wayfarers på. Heyya!

The entrance of Joey


(min nya kompis. Joey. -v-)

Sigthsade i stan med James i förmiddags. Sedan en date med Nicola på Waynes över en Chailatte (som jag saknade dom i Asien!!).
Middag för tre hemma hos mig, uppföljt av film (Street Kings) och M&M's. Underbart!


It started in a tuesday afternoon


There's no need for words. hur bra är hon inte?

Long train running

Jag hatar flyg som är försenade så att man missar sista kvällståget till Sundsvall och måste ta nattåget istället. Hur många ggr ska det behöva upprepas? Jag.Hatar.Att.Vänta. ..fuckin' hell!

Sofian ringde och väckte mig imorse. Snackade i 45 minuter, jag är glad om jag minns 5 av dem. Det ser ut att bli en resa till Dublin här för mig snart. Fifaan vad fint! Också kommer Sofia hit i helgen. Kan det bli bättre? Fan vad jag saknar mina flickor. Southeast Asia 2008 - minnen frihet vänskap kärlek.


(Till Victoria: Här har du en av tatueringarna jag gjorde på Bali. Minnen frihet vänskap kärlek. Vi 4 tjejer gjorde en likadan tatuering som ett minne för den här resan och allt den stod för.)

Homecoming

Jag vet faktiskt inte varför. Men jag gillar den här låten. Jag bara gör't.
(original videon är inte längre tillgänglig!)

24 timmar tidigare

Jag.Hatar.Att.Vänta.

Får ni den där känslan någon gång? När något är på väg att hända.. Att varje timme känns som ett helt ljusår och klockans tickande är totalt omöjligt att ignorera?
Jag vill ha honom här nu.

Dagens cravings





Fantastiska. Underbara. Skitsnygga. Ballsöta.
Platåskor från Miu miu med sommarens vackraste slöjdhantverk. Finsnickeri is the shit!

Big Shot


Fick en försenad 20års-present av syrran i fredags. En riktig goodiebag med hårfön, tratt, spolar och diverse andra tillbehör. Grymt!

Swinging down memory lane













 - Mitt Älskade Vang Vieng, Laos.

I was told there'd be cake



BBQ hos Amanda på nationaldagen.
- Det är sommar. Det är sol. Det är rock 'n' roll.

w o r d s

Hon. Ja alltså. Hon som uppfann skriften. Hon uppfann den för att få fram det hon inte kunde säga i ord.


Trevlig midsommar!

Är avundsjuk på alla er som får fira midsommar någonstans i skärgården bland vänner och familj, med sill och nubbe och dans runt midsommarstången. Helst av allt skulle jag såklart velat befinna mig på Hemsön, med Kalle & Eva och deras släktingar. Som de tidigare åren. Istället är det jag som ska åka och jobba natt.

Sandra är hemma från Östersund i helgen.. Så har åtminstone fått träffa syskonen över lunch idag! (Alla utom Johanna som jobbade.)


Midsommarfirande på Hemsön -06.

Är med och tävlar

.. I Jennys tävling där vinnaren får en valfri bild redigerad. Ett kul och udda pris tycker jag! Som dessutom skulle passa mig perfekt. Tänkte nämligen att hon skulle få redigera någon utav de riktigt bra bilderna från resan, så att jag kan printa den på fotopapper sedan, rama in och sätta upp på väggen. Skulle bli asballt!



C.Bradshaw addicted to

..Skins! 
Brittisk dramaserie om ett gäng ungdomar vars liv kretsar kring tre faktorer. Sex. Droger. Och tragedi. 
Underhållning när den är som bäst.

Det var Sofia, Dunja & Carro som fick mig att falla. I Vietnam köpte dom dvd-boxen med hela första säsongen. Dom pratade praktiskt taget inte om något annat. Självklart var jag tvungen att spana in serien som det rådde sådan hysteri omkring. Och ja. 2 avsnitt tog det. sen var jag fast.  - addicted to Skins.



En svår saknad

Käre Gode Gud. Det har nu gått ett halvår. Gör så att mitt hår blir långt igen.
Gud som haver barnen kär bla blabla bla jag vill att mitt hår ska växa fort.
Tomten, om du hör det här..... Väx förihelvette! VÄX! Amen.


5 dagar kvar

Igår blev en dag på stan. Sallads-lunch på Coffee House (Dom har Sundsvalls bästa sallad!) där vi tröstade Nicola som tyckte att alla var inkompetenta. Sedan satte vi oss i solen på torget, med varsin kaffe och gissade vilken gymnasielinje alla förbipasserande gått. Jag & Danne var  bäst! Såklart!

Ons-sön jobb jobb jobb. Men den som väntar på något gott....


6 dagar kvar.

Novemberväder. I juni? Jag putsar mina fönster för att kanske kanske... Kanske kan utsikten bli något annat. Färggrann.
- Jag vill måla min värld i dina färger.
Nu ska jag snart in till stan och dricka kaffe hos mormor och morfar. Och kanske köpa ett nagellack. I färg.


Jag & Dunja i Vietnam.

Allt vi inte har är tid. Tid att gå tillbaka.

Falling down ain't falling down if you don't cry when you hit the floor.

Det jag gör nu har du redan gjort.
Det jag ser nu har du redan sett.
Det är så lätt att välja fel men tänka rätt.
Och jag förstår nu det jag inte förstod förut.
Hur lätt allting går snett och slår bakut.

/ C.Bradshaw


lycka.

Sanningens ögonblick

Dansade hem ifrån stan, ensam som så många gånger förr, barfota i regnet klockan halv 2 på natten. För att man helt enkelt inte stod ut med att stanna i stan tills bussen kom, bland alla främlingar som känner en när man själv inte känner någon. ..När gjorde man det senast? Det står nu klart: Jag hör inte hemma här.


Fest & Sverige-Spanien laddning!

Har städat, ätit lunch, dushat och fixat naglar. Poppar Robyn - with every heartbeat (den är skitbra, det spelar ingen roll vad ni säger!) i väntan på att Lisa ska komma hit. Vi ska laga mat, alternativt beställa mat (jag tror mer på det sistnämnda..), färga mitt hår (mörkare), dricka vin och ladda upp inför Sverige-Spanien. Jag är bra på att se fotboll och på att dricka vin. Varför sluta med något man är bra på? Hoppas och tror på vinst för sverige. Men....
Todo es possible - Nada es seguro.
(Allt är möjligt - inget är säkert.) 
Bolivianskt ordspråk.

Efter matchen åker vi ut till Alnö för att fira söta Jonas som fyllde år i veckan. Ska bli riktigt kul. Är taggad till tusen.

(Hårvisning för Matrix våren 2005.)

Studentmottagning och paket!

Stort grattis till min Nicola som tagit studenten idag. Hurra hurra hurra!
Kom nyss hem från hennes mottagning. Jättetrevlig tillställning med massor av god mat och dryck. Men efter någon timme var jag & Lisa tvungna att kasta in handduken. Vi pallade helt enkelt inte trycket. ..Kan visserligen också ursäktas med att vi båda jobbar ganska mycket.

Helt slut nu, haft fullt upp sen 07.00 imorse. Blev exhalterad när jag kom hem och upptäckte att min superfina klocka anlänt med posten idag. Precis i tid. Och fraktfritt! Cocoo.se är helt enkelt bäst!


Nicola i sitt esse

Bröllop!

Som om tisdagen inte kunnat bli bättre.. Så ringer pappas lillasyster Mari (dvs min faster) och berättar att hon och Stefan ska gifta sig den 8 augusti! Dessutom så vill dom att jag ska sjunga på bröllopet. Det känns särskilt roligt eftersom jag varit med dom hela vägen. Jag är överlycklig för deras skull och jättestolt för att dom frågade just mig! Mari kommer bli världens finaste brud.

Här är låten som brudparet vill att jag ska framföra på den stora dagen. Kent. There's no need for words.. ♥


Grekland-Sverige, tillbakablick

Henke blir för trött och istället är det Sveriges slagskämpe Zlatan som tar ett kliv framåt i den svenska EM-premiärmatchen i Salzburg och visar vart skåpet ska stå med ett gryyymt snyggt mål som skapar 1-0 till Sverige. Trots detta snygga initiativ av Zlatan är det ändå Petter Hansson som är matchens krigare, som dessutom ger Sverige 2-0 och därmed utgör det avgörande målet. Snygg inledning i denna EM-premiär. Trots Chippens skada under sista 20 minutrarna av andra halvlek står Sverige solitt stadigt med en hårt arbetande backlinje. Nu återstår frågan: Vad vågar vi hoppas på inför lördagens match?

"Svenskt guld i fotbolls-EM. En utopi eller är det fullt möjligt?" - Dn

Forza Sverige!

Min älskade vovves födelsedag, ett gott rött vin, poker, mammas hemlagade mat & hela familjen samlad framför Fotbolls EM. En minst sagt godkänd tisdag. Det kan nog inte bli bättre än såhär, när man är bortrest länge lär man sig uppskatta sånt man annars lätt tar för givet. It's the little things..


det enda som fattas är att Henke tar ett rejält kliv framåt... med högerfoten!

She's an egocentric bitch



Ooh I'm not ready I keep slippin' all the time
longing for the day when he won't occupy my mind
I guess I'll just have to wait another while..


I övrigt så har jag haft världens bästa helg på jobbet eftersom jag jobbar med världens bästa människor. Rock 'n' roll hela tiden. Och solsken. Dessutom rev jag av först träningspasset på i princip 4 månader idag (puh!). 30 minuters joggingtur och en timmes styrka. Uppföljning imorgon. Skönt att vara igång igen!
Jag & världens sötaste valp på Paradise Bungalows, Koh Pha Ngan.
Love, C.Bradshaw.

Sommarens snyggaste från Cocoo.se

Klickade hem den här superfina klockan i turquoise igår från Cocoo, ca 150 kr ordn. pris. (Klicka på Bannern till vänster för att komma till sidan!) Den absolut hetaste accentfärgen i sommar enligt mig!

Fine wine in the sunshine

Fredag. Suverän dag igår. (Får nästan börja säga "i vanlig ordning".)

Promenerade in till stan och mötte upp Kempe och Lien. Vi satt vid ån och åt glass i solskenet och pratade om min resa och lite annat. Sedan gick jag och Kempe och handlade mat och drog oss upp till sweet ol' Södermalm där det vankades grillfest med massa skönt folk hos Amanda. Senare under kvällen drog jag, Amanda, Anton & Kalle ner till Svenssons. Där var det drag och jag träffade massor av människor jag inte sett på jättelänge. Bilder kommer imorgon!

En puss till snälla Johan som plockade upp mig på vägen hem!

Nu lockar sängen, jag är dödstrött. Jobb 10-21 lör sön ni vet.. men - ett bestående faktum - jag har världens bästa jobb!

Bilder från 20årsdagen

Här kommer bilderna från storfirandet på Koh Pha Ngan på min 20årsdag. Först blev jag utbjuden på middag och när vi sedan kom tillbaka till Paradise Bungalows så stod alla där och överraskade mig totalt. Alla hade ansträngt sig så mycket att jag nästan började gråta. Jag har verkligen aldrig blivit så uppvaktad på en födelsedag någonsin. Det fanns rosa ballonger med små meddelanden till mig, en superfin tårta med 20 ljus (jag har alltid velat ha en tårta med lika många antal ljus som min ålder..), det sjöngs Happy Birthday Tess så det stod härliga till och jag fick presenter och gratulationer. Det blev en toppenkväll med bästa gänget helt enkelt!





In these pictures: Miriam Tellis, Sarah Blackler, Darryl Cook, Sam Wright, James Delport, Danielle Lapham, Daniel Frazer, Grant Daviez, Kevin Felice, Morten Bech-Andreasson, Kristoffer Nüchel Sorensen, Candice Gazzard, Jared Hayed, Ashlan Rogers, Henri Vies, William Bray, Lucy Spencer, Sophie Hanys, Sabina Thornton, Thomas Dawson, Natalie Jacksson and me.
Thank's guys. <3

Gillar du att planera?

Jag är en sån där person som älskar att planera. Inte för att jag anser mig ha utomordentligt bra struktur på min vardag, det är mer planerandet i sig. Ibland är det som sagt resan som är målet... Ta till exempel det här med att skriva listor. Jag älskar att skriva listor och har perioder när jag gör det för nästan allt. Just nu är en sådan period. Jag skriver listor över saker att handla, att göra, saker som ska hinnas med i sommar, mål jag vill klara av, ja.. allt! Finns det fler som är som jag eller är jag helt galen?

Ps. Kika in imorgon (fredag) efter 17.00 för då dyker bilder från mitt 20årsfirande på Koh Pha Ngan upp!

You got down to tie her laces

Soft morgon i solen efter jobbet. Kunde ändå inte sova. Drog in till stan och skulle möta Nicola på Waynes. På mig hade jag Jeansshorts begagnade från en strippa i Aussie(!), flourescent-gul audrey hepburn tisha från Thailand som jag klippt om, röda wayfarers och självklart mina nya Converse. Den planen hade ju kunnat funka... Om det inte varit för att jag väl framme led helvetets alla kval, skavsår från de nya skorna, och tvingades göra the walk of shame - gå barfota - genom stan!

Insåg då att det var dags att införskaffa ett par sandaler (alla mina är söndeslitna sen förra sösongen.) Drog till Wedins och det blev ett par sådana hära Gladiatorsandaler för 399 kr.

image438
Supersköna för fötterna att knalla runt i hela sommaren!

Sjung om studentens lyckliga dag

Den 12 juni  blir det nog livat här i stan. Det är då Hedbergska skolans studenter har utspring och firar att tre års slit är över. Har svårt att förstå att det redan är 2 år sedan jag själv tog studenten! Nu sitter jag istället här och försöker knåpa ihop ett tal till Nicolas studentmottagning. Kul kul - men svårt. Jag blir aldrig nöjd! ...Förhoppningsvis är alla så berusade av champange att dom ändå inte riktigt hänger med.

Förresten så behöver jag hjälp med att måla om lägenheten. Någon som ställer upp? Skulle kunna tänka mig ett vardagsrum i den här stilen ->

image436
Men min lägenhet har nog inte riktigt förutsättningarna för den looken. Inte min plånbok heller för den delen...

Sundsvall is heatin' it up

Idag har varit världens bästa dag för idag har jag och Amanda varit på sporthallsbadet och solat och snackat massa skit. Tanken var att vi skulle bada också. Det är ju därför man går på bad. Åtminstone är det ursprungsidén. Nåväl, att "gå och bada" kanske blir det nya svarta. Ungefär som att gå på café. Ingen går egentligen dit för att fika. Det är bara en anledning till att träffas och uppdatera varandra om vad som hänt sen sist.

Efter solningen gick vi och mötte upp Amandas lillasyster Nora och deras mamma och sedan satte vi oss på Norrlandskällar'ns uteservering och åt världens godaste grillspett i solen.

Som sagt, en perfekt dag. Sundsvall ser kanske inte mycket ut för världen i övrigt, men det tar sig alltid på sommaren. Nu - nattjobb!