Team Sweden - Right on

Hey you guys.

It's been a while. Sorry but everythings just been  wild and crazy ever since we got here to Vang Vieng. I totally fell in love with this place so I decided to stay untill we're going to thailand.

Here in Vang Vieng I've got myself a job at this bar called Oh la la with 3 other guys from sweden (and ofcourse our boss and some locals). And it is just awesome you know we're like this big family here and everybody knows us from promoting on the river n shit.. Partying every night, working daytime, meeting all those interesting people..

And Nico's here with me, and the girls and the americans we met in Hanoi so it's all good. I just wish that i could stop time right now and everything would be like this forever.

Adios le pidos

decadence

Hej Sverige.

Jag blev ranad igar. Som fan.
Oh well. Dom missade ju passet och visakortet i alla fall.
I ovrigt lamnade Diego oss imorse for att dra till Bali. Vi saknar honom redan.

Imorgon drar vi till Laos.

"saying don't worry about a thing, because every little thing is gonna be allright.."

In the city again

Hey ya'll.

Sa var vi tillbaka i storstan. Capital city of Vietnam. and it is creeeeejzi. Den 18 timmar langa bussresan tog vi oss levande igenom, trots att den landade pa 21 timmar... Trafiken har i Hanoi ar insane. Det verkar som om hela Vietnam anvander tutan for nojes skull och trafikregler ser man inte skymten av. Efter att ha klimatiserat sig i Kambodja och langs Vietnams kust tycker jag faktiskt att det ar kallt i Hanoi, men jag tror jag ar den enda som tycker det.


Motte upp Carro imorse som drog hit en dag innan oss for att traffa Vanersborgskillarna som vi hangde med pa Bali. Sa nu ar the fantastic four aterigen samlat, tillsammans med Vanersborgskillarna och varan alskade Diego (en av mexicanarna). De ovriga tva grabbarna fran Mexico lamnade oss i Nha trang for att aka till Da Lat, men vi hoppas mota upp dem nanstans i Laos eller Thailand senare.

Idag har vi planerat sightseeing i stan och ikvall lite fiesta. Imorgon drar vi pa en dagstur till Halong bay and the rest is yet to come.

Saknar er mina vanner. Och tack till alla som mailar och lamnar kommentarer. Jag uppskattar det sa himla mycket har borta och blir lika glad varje gang. So keep up the good work Sweden!


Och i 3 dagar har orden ekat i mitt huvud
"I'll be waiting for you..
Ahi nos olemos.."

You know paradise? - Mui Ne!

What up Sweden?

Startade upp Vietnam i Saigon och borjade sedan resa upp langs kusten mot Hanoi. Vietnam ar hur chill som helst. Sol bad och fiesta varje dag och framforallt mycket turistvanligare an de tidigare avverkade landerna. Inte alls lika mycket slit fran forsaljare och chaufforer. Har langs Vietnams kust fick vi till sist varat efterlangade strandhang efter en massa upptacktsfarder i staderna i Kambodja.

Mui Ne och Nah Trang har avverkats pa vagen hit till Hoi an dar vi ar nu och Mui ne blev verkligen en favorit. Litet stalle som definierar ordet paradis och som dessutom var grymt for Kite surfing! Vi lamnar Hoi an om nan timme. Det blir en 18 timmar lang bustour till Hanoi. (Fyfan) vad jag inte ser fram emot det. (Sarskilt inte eftersom vi var ut och firade St Patricks day hela natten...)

6 veckor har gatt nu. Och jag vill aldrig mer hem.

Vi hors snart igen, skriv garna och fraga om ni undrar over nagot speciellt!

lite mer bilder fran Gili

image419

image420

image421

image422

Thnks fr th mmrs

Jones (robin) och Sara hade lagt upp lite bilder fran forsta dagarna pa Gili Islands (Bali), bon apetit!

149498-418
lunch efter snorkling.


valentines day pa Gili.
Vi gick parvis allihopa (6 par) under paraply i regnet pavag till restaurangen och firade den basta Valentine's day ever, all night long tillsammans pa Gili.

149498-416
haha. ord ar overflodiga!

Stilled lives, mannen utan ansikte

Igar var vi tjejer och besokte Toul Sleng Genocide Museum. En foredetta skola som under Pol pot regimen gjordes om till ett hemligt fangelse, aven kallad S21.

Det ar helt ofattbart for oss hur 1.5 miljoner man, kvinnor och barn under aren 1975-1979 har kunnat torteras till dods dar utan att omvarldens vetskap. Vi fick ga in i cellerna dar manniskor har hallts fastkedjade som djur, kvinnor har blivit valdtagna, manniskor har amputerats som straff for att de inte bett om lov innan de andrat stallning i somnen. Jag skamdes och jag grat.

Brutala fore och efter bilder som Pol Pots tog pa fangarna prydde vaggarna i museet. Daribland fanns en kvinna som satt i elektriska stolen med sin baby i famnen. Jag forstar verkligen inte att detta inte ar nagot som vi far lasa om i vasterlandska historiebocker i skolan. Det ar inte ens langesedan det har skedde, min mamma var liksom i 15ars aldern. Vi traffade 2 overlevande man fran den har tiden, den ena hade forlorat sina armar och den andra hade inget ansikte kvar.

Efter Genoice museum akte vi vidare till Killing fiels, dit manniskorna fordes for avrattning. Manniskor hade slangts pa hog beroende pa kon och dodsorsak. Det fanns till exempel en grav dar 200 manniskor utan huvuden hade legat. Vi fick ocksa se traden och benen fran gamla manniskokroppar som dom anvande for att sla ihjal barn nar de inte ville slosa pa kulor. Vi madde daligt hela dagen igar.

Nu ar vi pa vag till ett barnhem for att dela ut lite kakor och snacks som vi kopte pa oss igar. Imorgon aker vi vidare till Saigon, Vietnam.

Cambodia.
May we be forgiven for what has been done.
Be at Peace. / C.Bradshaw.

Kingdom of Cambodja

2 natter i Bangkok samt 3 natter i Siem Reap (Cambodja) har passerat. I skrivande stund sitter jag pa Royal Guesthouse egna internetcafe i huvudstaden Phnom Penh.


Siem Reap var det maktigaste jag varit med om. En valdig  massa fattigdom, kultur och historia. Var ut med bat pa the flotaing Village och det jag sag pa vagen dit maste man helt enkelt se med egna ogon for att forsta. De manniskor vi ser dagligen i dokumentarena pa TV hemma, dessa manniskor har jag traffat. 

En skon Kanadensare (Jason) och en spanjack (John) bodde pa samma Guesthouse som oss i Siem Reap. Vi bestamde oss for att dra pa en kambodjansk nattklubb for nagra dagar sedan som heter Zone 1. Och tror ni inte att jag traffar en gammal killkompis fran Sundsvall dar? Jag menar. Hur hoga ar oddsen for det i den lilla lilla staden i Kambodja? Ibland slar det mig att varlden faktiskt inte ar sa stor. John (spanjacken) bestamde sig foresten for att haka pa oss sa han ar har med oss i Phnom Penh nu ocksa.

Igar besokte vi templena Angkor Wat (Ett utav det 7 underverken), Angkor Thoms samt Ta Prom (dar dom spelade in Tombraider med Angelina Jolie ni vet!!) Solnedgangen fran Angkor Wat var riktigt haftig. Som en stor blodapelsin som helt plotsligt foll fran himlen och delades pa mitten. Jattekonstigt ljus pga allt damm har ocksa. Traffade 3 stortskona mexicanare dar i Angkor Wat: Nicolai, Lino och Diego som hangde med oss tills imorse nar vi akte vidare. De ska mota upp oss i Vietnam om 4-5 dagarar det tankt. Sa nu ar jag bjuden till Mexico i host ocksa. Kanske drar ivag i 2 manader och filar lite pa spanskan, vem vet? haha.

Tog foresten min forsta varmdusch pa en manad idag. Det var G! So long Sverige!

Bali holiday comes to an end

3 veckor pa Bali bara forsvann och nu ar det dags att dra vidare till Thailand. om 4 timmar gar planet mot nasta aventyr och jag forstar inte var tiden har tagit vagen. Jag kommer att sakna Bali, Kuta beachs underbara solnedgang och manniskorna har. Samtidigt ar jag tagad till 1000 for att antligen dra mig vidare. Igar hade vi last night in Vegas har jag och tjejorna samt Vanersborgskillarna som vi lart kanna pa hostlet dar vi bott. Det var en valdigt svarslagen sista kvall. Vi onchade igenom varenda klubb i hela Kuta.

Anledningen till att ja inte skrivit pa ett tag ar foresten att vi drog ett par dagar till Lowina pa norra sidan av Bali. Dar besokte vi Gitgits twin waterfalls som var det mest haftiga jag nagonsin varit med om. Svingade oss i lianer och jag forvandlades genast till en femaring. Dessutom besokte vi ett buddhist-tempel och ett aptempel som var ballt. Vilda apor som var lite crazy. En apunge landade i mitt kna och ville stjala kameran. En annan forsokte slita ut Sofias orhangen.


Ps. Mamma, pappa. Ga inte i taket nu.
Men jag har glomt beratta att jag tatuerat mig har pa Bali. Tank bara att jag  fortfarande ar same old, fast lite snyggare. (=

Hors i dagarna, da fran Bangkok! Kisses and hugs.

Xo Xo C.Bradshaw