Beautysleep is everything

Jag ber om ursäkt till alla som jag inte  hörde av mig till igår. Men nöden har ingen lag, som pappa brukar säga. Somnade klockan 18.30 igår! Helt galet. Så tidigt har jag nog inte somnat sedan 5-6års åldern. Nu är det i alla fall fredag. Trevlig helg  allihopa! Mer bilder kommer så snart jag fått tillbaka min inspiration.

Ps. Har fått klartecken från vicevärden nu. Alltså är det enda som återstår att hitta en hyresgäst. Håll utkik efter lägenhetsannonsering här i bloggen framöver!

Godmorgon torsdag

När jag tog av mig ögonmasken imorse (som för övrigt är ny och rosa med svart spets!) kändes det som om jag vaknat upp hos Gud och Jesus och alla helgonen på andra sidan. Fast i min värld var det rena helvetet. Ljuset slog emot mig som en ECTbehandling. Allt detta för att jag inte somnade i tid och glömde dra ner persiennerna igår kväll. On top of that så har jag en sjukt dålig hårdag och fick jogga på ishala uppförsbackar till jobbet. Förhoppningsvis blir eftermiddagen bättre.



Runt 17 idag kan ni leta efter mig på något av Sundsvalls caféer (förmodligen Coffee house eller Barista!). Jag har en dejt med Nathalie. Vi ska skvallra lite om vad som hänt den senaste månaden samt smida planer inför nyår 2008/2009 i Åre.

Första snön föll idag

Idag när jag och Isabel promenerade över torget så föll årets första snöflingor över Sundsvall. Underbart mysigt! Den första snön får mig alltid att känna en massa saker. Jag antar att den är för mig vad nyår är för många andra. Kan inte riktigt sätta fingret på vad som händer, men det är som om det sker något slags förvandling inuti.

I alla fall så har jag haft en jättehärlig onsdag. Afternoon tea med Isabel på Charm och sedan lite shopping. Köpte till exempel en pälsjacka från Cubus som jag tittat på ett tag. Tidigare har jag inte tyckt att den riktigt varit värd sin vikt i guld men nu var den nedsatt med 25%.  Då kände jag bara "Fuck yeh" som J skulle ha sagt!


Bilden gör den inte rättvis. Den är självklart mycket snyggare i verkligheten!

Håller huvudet kallt

Sov till 4 idag efter nattjobbet. Jag är fortfarande trött.
Sitter och lyssnar på Winnerbäck i nått slags mellankoliskt lugn. Idag känns allting så svårt och trist och tungt, fast det är samma som igår. Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här.

L ringde nyss.  Det sas nånting om Cabernet Sauvignon och gossip. Och jag vet att jag sagt det förut men jag säger det igen - Jag är inte den som är den, jag är den andra. Snart är vi alltså två. För sällskapets skull och för att kanske känns det lite lättare då.



C.Bradshaw lost in translation

Såhär börjar jag dagen


Bra musik på hög volym. Kaffe. In i duschen. Fixa håret med alla underbara produkter från RedKen & Tigi som jag fick av Karen. Prova kläder tills jag hittar något som duger. På med hörlurarna. Promenad in till stan för att ge skivan till mormor och morfar + äta middag.
Fika med Lisa. Jobba natt.

Ps. Skivan. Glöm inte att köpa den! På Svenssons. Alltså.

Ulf Lundell Unplugged


"Den här kärleken hänger kvar som en hemlös hänger kvar i en bar. Stolarna på bordet, alla har gått.
Han sitter kvar där han sitter, som om han inget har förstått.
Som om min själ har gått ifrån mig för att vara hos dig. Så saknar jag dig.
Och jag önskar att jag aldrig hade träffat dig där, sånna som vi vet nog inte vad kärlek är. Men jag saknar dig."


Ikväll var Lundell på Tonhallen och tog hela Sundsvall med storm. Jag är knäsvag. Magiskt!

Every end has a new beginning

Idag är sommartiden officiellt slut för denna gången.
 Synd bara att mamma och pappa glömde berätta det (det spelar liksom ingen roll att jag bott ensam i 1.5 år, det är här jag förväntar mig att dom kliver in och ger lite uppbackning.) Alltså kom jag en timme för tidigt till jobbet imorse.

Väl på plats möts jag av en synnerligen käckt morgonpigg arbetskamrat som skänker mig en nyckelknippa.
"30 dagar
tillfrisknande & sinnesro"

Jag dog. Återigen.

Jag hade på något sätt förväntat mig att allting skulle vara tillbaka till det normala i och med arbetsdagens början. Icke!
Lite bättre kändes det åtminstone när Lisa svarade med gråten i halsen när jag ringde från hemligt nummer eftersom hon trodde att det var
 "HIV-jouren som ringde." haha :')

Allt jag vill säga är egentligen att nu är sommartiden slut. Det innebär också att det är något nytt som påbörjas. Vintertiden. Nu kanske ni väntade er att jag skulle skriva dags för en "förändring". Men nej, jag har aldrig varit den som är den, jag är den andra.  Det enda vintertidens början betyder för mig är med andra ord -> Dags att gå i ide!

Stalker??

Okej. Det sjukaste på länge hände för ungefär 5 minuter sedan när Lisa skulle ringa en taxi för att åka från mig hem till Korsta. När hon säger vilken adress hon vill bli hämtad på så säger dom på taxiservice: Ja just det, Löfgren är det va?

VA?!?! VARFÖR VET TAXIKURIR MITT NAMN?.......... :'(

Tre minuter senare ringer min mobil. Konversationen gick ungefär såhär:
"Ja det är Therése!"
- Ja men hejsan, det här är från taxikurir.
jag "Ja men vad bra då ska jag skicka.."
- Haha Therése lugn lugn jag är inte där än. Men jag är vid Big Boy nu så jag är väl framme om 3 minuter.


VA????? NÄR BLEV JAG BFF'S MED SUNDSVALLS TAXIRÖRELSE??? VARFÖR RINGER DOM MIG SOM OM DOM VORE EN POLARE SOM SKULLE KOMMA OCH HÄMTA UPP MIG????

Jag dör.

lördagen from hell

Har legat på soffan hela dagen tillsammans med Lisa och planerat mitt självmord. Dagens höjdpunk var när pizzan kom. Googlade "ångest" och det här var den första bilden som kom upp.


"Lördag morgon allting är bra, en underbar dag. Solen skiner.
Morgonfyllan nyktrar till snart, det blev mycket igår jävla bag-in-box viner"
Lördag morgon - Erik Tägtström

G-G-G-Guess who's back...


Ikväll är det dags att, som petter skulle ha sagt, ta det tillbaka.
watch out...

Kom och köööp

Erik Tägtströms skiva "En annan tid, en annan plats" (som jag namngivit och sjunger på!) finns nu att köpa på Svenssons Kök&Bar. Glöm inte bort att köpa den! aiight?


Av glädje bygger man musik

Har suttit och jammat med Olle nu i 2 timmar här på kvällskvisten. Det har spelats och sjungits alltifrån Fred Åkerströms visor till Box Tops, Beatles och Marley (Bob alltså). Det pratas om att dra ihop ett gäng och spela på kåren framöver. Härligt! Känner mig helt slut nu så jag ser fram emot en kväll nedbäddad i pyjamas med en kopp thé och några avsnitt av Desperate Houseviwes.

Imorgon och på lördag är jag ledig. Förhoppningsvis får jag lite bilder att smiska upp i bloggen. Funderar på att gå ut imorgon? Någon som är sugen på att gå ut och svänga sina lurviga med mig? HAR JAG NÅGRA VÄNNER KVAR I SUNDSVALL?? (...Mycket tveksamt, haha. )


dagen idag

Hej bloggerz!
Har jobbat sedan 10.00 och slutar kl 21 och under tiden har jag fått mer jobb till veckan. Med andra ord finns det inte så mycket att säga om dagen idag. Annat än att jag ska jobba 10-21 imorgon också. Och på söndag. Och hela nästa helg...

Nånstans långt (okej jävligt långt) borta hör jag tonerna till Ace of Base - It's a beautiful life eka. Framför mig ser jag fyra kortbenta något alkoholpåverkade tjejer studsa runt i Vietnam samtidigt som dom försöker överrösta högtalarna och med hesa whiskeyröster förklara för ett gäng mexicanska grabbar att "SI SI THIS IS A SWEEEDISH SONG!!!" 
...Oh those were the days :') 

Näe..back to work!

ITALLSEEMEDTOMAKESENSE

En dag ska jag berätta för er. Hur allt gick till. Hur allting började i landet långt långt borta och gjorde att mitt liv tog en vändning som jag aldrig förväntat mig. En dag när tiden räcker till och orden inte faller isär.

30 nov - 5 dec åker jag till London igen. Det är svårt att förstå hur jag kan vara här när han är där. Och tvärtom. Det finns bra dagar och sen finns det dåliga dagar. Idag slutade however som en bra dag. J ringde nyss och berättade att han bokat biljetterna till Sverige över jul . 15 december - 6 januari kommer han vara hos mig. Jag har fått den bästa julklappen av alla. Happiness only real when shared.

THEANNIVERSARY


Therése and James.
 London, 11th oct 2008.


James hade bokat en tur i London eye och en svit på ett mysigt hotell inne i London


Världens finaste ros låg på sängen när jag kom in.
(Och choklad och champange! Ps. Nicola, senaste ELLE låg där också!)


Uppklädd och redo för en tur i London Eye


Jag & James i världens näst största Pariserhjul!




min -v-




Big Ben och the Houses of Parliament.
Fantastisk utsikt!




Tower Bridge.


Vet inte vad som hände med ljuset, men en häftig bild blev det!

Efter den underbara turen gick vi och käkade italienskt och drack vin på ett mysigt ställe i närheten.


Morgonen därpå väcktes jag av frukost på sängen. Gud så mycket mat det var!


Here's the biggest secret no one knows

Det är en lång väg att gå mellan tanke och handling. Så lätt att lova stort men hålla tunt.
 and by the end of the day... words, are just words...


Kalla mig rörmokar'n



Idag gjorde jag det otroliga. Det jag aldrig trodde att jag skulle behöva göra. Jag rensade avlopp! Och jag kan garantera er att jag såg långt ifrån lika glad ut som tjejen på bilden. Jag liknade nog snarare en 13-årig hormonstinn tuggummituggande tjej som tvingats med av skolan på studiebesök till reningsverket.

Efter dagens bravur måste jag ställa frågan: Hur i helvete kan någon människa få för sig att bli rörmokare? Njuter man liksom av den unkna lukten som slår en när man skruvar isär avloppet bit för bit? Blir man upphetsad när man ser den gröna sörjan rinna ut ur röret blandat med en massa hår? Det finns ingen lön i världen (eller okej, allting är relativt) som skulle få mig att ha detta som yrke.

Jag har haft min andra nära-döden-upplevelse. Det hjälper ju lite att veta att första gången vanligtvis alltid är den värsta. Nu vet jag åtminstone att jag klarar av det. Fast jag var ändå snabb att försäkra James om att jag kommer lämna den ärofyllda uppgiften till honom i framtiden....

I am the fire burning desperatly

I like it in the city when two worlds collide.

I januari lämnar jag Sverige på lång tid. Väldigt lång tid. Tid.
Det enda jag kommer sakna är människor jag mött.
Min familj - dem som aldrig går att ersätta.
Mamma och pappa.
Ni är mina mirakel.

Helgen

Hoppas alla får en rolig och fartfylld fredagskväll. Själv spenderar jag helgen på jobbet och ute på Hemmanet hos mamma och pappa. Har ju inte sett min jycke på 1 månad så jag saknar henne oerhört. Ska bli skönt med en lugn helg. Tur är väl det eftersom jag måste försöka hålla stenhårt i pengarna nu en tid framöver. Kan ju inte komma helt barskrapad till Australien. Dessutom åker jag tillbaka till London (en kortare sväng) i slutet av november. Tips om hur man tjänar "snabba cash" välkomnas varmt!


PS. Jag hoppas att alla som är lediga i helgen passar på att besöka Love up north på Stadshuset ikväll. Teddybears och Ceasars spelar bland annat!


i.d bare minerals powder foundation


Bare minerals powder foundation från i.d är verkligen precis så bra som alla säger!
En ljusreflekterande foundation i puderform av 100% mineraler, helt fri från olja och talk med SPF 15.
Jag använder färgen fairly light och det här är enligt mig årets IT-makeup. Känns lätt på huden, ger ett naturligt resultat och håller hela dagen. Det påstås faktiskt att den är så ren att man kan sova i den.
 Bästa resultatet får du med kabukiborsten.

Foundation och kabukiborste för ca 700 kr hos utvalda hudvårds-salonger.

We all look for something

En vän sa till mig för inte så längesen att det kändes som om vi alla gick framåt, vidare, utom hon. Som om vi andra bockade av våran to-do-list steg för steg medan hon stod kvar. Stampades på samma plats. Fast. Många har valt riktning; börjat studera, någon har skaffat barn och bildat familj, jag är ute och reser.

Men jag ser det annorlunda. Alla söker vi efter nyckeln. Något eller någon som ska förklara för oss. Ge oss meningen med allt. För mig känns det som om varje steg jag tar, varje beslut jag fattar, varje chans jag tar och varje sak jag väljer borta räknas. Som om allting just precis nu är extra viktigt. För framtiden. Som om varje kapitel jag skriver idag är det som kommer att påverka och avgöra mitt bokslut.

Det sägs att  vi dör som vi föds, nakna och ensamma. Så jag finner mig själv letandes. Efter någonting som jag ännu inte riktigt vet vad det är. Meningen med livet. Finner vi vägen till lycka genom människorna vi väljer att älska? Eller uppnås den enbart genom prestation? Och vad händer om vi misslyckas? Eller aldrig nånsin blir älskade på riktigt? Vad händer då?


Att kämpa

När jag ser vad mina gamla klasskamrater från gymnasiet ådstakommer blir jag stolt. Det är för det att vi älskar musiken och det den ger oss! Och för att dem vi är inte riktigt lämnar oss något val. För att vi måste. För oss själva.
Kämpa på Susanna, vi är många som håller på dig!


Alla var där

Madame Tussaud's

Jim var precis lika charmig som förväntat!


Connery var där!


Jag, Kate & Naomi har en liten tjejhörna.


"roots rock reggae"


passade på att skälla lite på Adolf!


och posa lite med Marilyn..


Hendrix spelade lite i pausen


Filmpremiär för Casablanca!


Jag med två trevliga damer. Cameron Diaz och Drew Barrymore.


Madonna satt och surade i ett hörn


Arnold stod vakt.




Beyoncé skakade rumpan


Brittan hänger och dinglar


Andy Warhol i sin fabrik.


Konverserade lite med Shakespeare (ser ni likheten?) alldeles innan...


...jag blev fångad av den här...

Ps. Batterierna till min kamera har dött och jag har uppenbarligen glömt min laddare i London.
Mer bilder kommer så fort jag hittat en lösning.
Cheers!

Mañana mañana

Hej allihopa!

I början av förra veckan var jag och James i South Kensington och gjorde våran chest x-ray. Med andra ord har jag nu fått mitt ett år långa visum  till Australien beviljat. Yippie! Nästan 2000 kr kostade det lilla fotot på mina inre organ, nu är det åtminstone kirrat. Har känt mig ganska stressad över allt inför Oz men nu känner jag bara "Mañana mañana..." I slutet av januari eller början av februari bär det av. Bröllop i Brisbane i mitten av februari står nämligen på schemat.

Imorgon ska jag på middag hos mormor och morfar och överlämna lite presenter från London.
Mer Londonbilder kommer efter 21 ikväll.

Godnatt Sverige

Så var man tillbaka i Granlo igen - med 10 kilos övervikt. På resväskan alltså.
Jonas sightsade mig genom Sundsvalls city på vägen hem från tågstationen. Han pekade ut videobutiken, en särskilt kristen kyrka och Espan (som tyvärr hade gått i kk..). Jag skulle alltså kunna säga att det känns tråkigt att vara tillbaka i skitSverige. Men Sverige är inte skit. Sverige är lagomt.
Mer London i bilder imorgon!
Godnatt!

THISISENGLAND (PART 3)

I see your true colours shining through
(The Fishponds, Surbiton 9th oct 2008)
























Love, CBradshaw.

THISISENGLAND (PART 2)

Doesn't matter if you're black or white.
(The Fishponds, Surbiton 9th of oct 2008)















Let's go for a drive

En dag i Richmond Park.














London dag 7

Vi bestamde oss for att ta Madame Tussauds till veckan eftersom vi fick lite ont om tid igar. Istallet akte vi in till London och jag fick uppleva min forsta lordag pa Oxford street. Det var helt for mycket! Top Shop pa Oxford street var typ lika stort som hela NK gallerian. Hur mycket grejer som helst och annu mer folk. Det gick verkligen inte att andas dar inne! Jag har aldrig sett sa mycket manniskor pa ett och samma stalle, inte ens i Vietnam!! Riktigt bra shopping ar det i alla fall har naturligtvis. Gillar shoppingen i Kingston riktigt mycket eftersom det ar lite lugnare, man slipper trangas, koa i evigheter och slass om den sista svarta ullkappan i size 6.

En annan sak som ar bra med England forutom shoppingen ar att man far dricka the hela tiden. Minst 4 gr om dagen kommer nan och fragar om man inte vill ha en kopp the. Och det ar klart man vill! Nu kom precis Ash forbi (James's storebror) och fragade om jag ville ha en kopp the igen. Det ar andra gangen pa en timme. Jag alskar England!


Pa vag till Waterloo station


James's familj har tre ekorrar i tradgarden som vacker mig varje morgon. Hur mysigt later inte det?


London Eye i bakgrunden!


Poppy at Poppy's place


Dan


Poppy's puppy Ebony


Madame Tussaud's up next

Hej allihopa!

Ansiktsbehandlingen igar var helt fantastiskt avslappnande. Len som en baby ar jag ocksa. Med ny haircut. Fast jag haller pa att spara ut mitt har sa jag har bara snyggat till det lite.

Idag ska vi in till London och sightsa. Madame Tussaud's up first. Ska bli kul att gora lite riktigt turistiga grejer. Ska knappa mycket kort och forsoka smiska upp dom i bloggen snarast mojligt.

Ikvall ska vi pa ett stalle som heter Mc Clusky's for att fira James kompis flickvans kompis! (avlagset jag vet!! men vi ar aldrig sena nar det finns anledning att fira!). Det ar black 'n' white tema ikvall ocksa, kul! Jag alskar teman!

I ovrigt sa haller London mattet. Det kommer "lokala skurar" nar man minst anar det och jag har kopt ett paraply!

Besos!


This is England (part 1)







(James's house)


(Upon Thames)


(Shopping in Kingston)












James mamma ar harfrisor och jag har fatt galet mycket prylar till haret.
Nu ska jag in till Kingston och klippa haret och fa en ansiktsbehandling. James ska vara hemma och mixa musik. Imorgon drar vi in till London!