Girls like boys with skills..like.. computorhackingskills..




Sitter med en megastor Boost-juice pa ett internetcafe och forsoker knapa ihop ett cv.  Det gar valdigt halvdant. Om inte annat sa far det mig att kanna mig valdigt halvdan. Jag har inga skills. Jag ar lite som Napoleon Dynamite.. Kanske skulle soka en brevvan istallet. Det ar namligen vad min cv borjar likna. Dessutom ar allting pa vaggarna har inne pa japanska, and I'm telling you - it's doing my head!

"Hi. My name is Thess. I'm 20 years old and from Sweden.
I like music, horses and to drink beer with friends. Wanna be my penfriend? Write back A.S.A.P"

Oh well, back to business...

8 Pine avenue, Surfers Paradise

Hej Sverige!
Fran Sydney till Byron bay och fran Byron till Brisbane tillbaka till Surfers.

Och det har hant sa mycket sen sist Sverige. Jag onskar att jag kunde beratta allt for er sa att ni ocksa fick tycka, leva er in i och kanske kanna lite som jag. Hur allting gick till, vilka som fick vara med och vilka som fick ga. Hur jag hamnade har ..Men det liksom knyter sig lite i magen. Och alla vagar har sitt pris. Har ar jag sa till slut i alla fall.
8 Pine avenue, Surfers Paradise.


Byron Bay imorgon

Halla igen!

Har haft nagra harliga dagar pa Bondi Beach och nagra grymma Pub Crawls i veckan. Imorgon bar det av till Byron Bay dar jag ska forsoka skaffa mig ett jobb utan RSA. Jag gillar Sydney. Det har sin charm och staden lever 24/7. Men till slut ar det anda bara en storstad bland alla storstader. Byron Bay, get ready!


Big City Life






Sydney Harbour Bridge




The Amazingly beautiful Opera House


Det finns tusentals Flying Foxes (Stora fladdermoss!!) i Botaniska tradgarden.
Jag som trodde att fladdermoss aldrig flog pa dagtid hade visst fel..

WELCOME TO MATE'S PLACE

Another good night "on the Goon"




Good ol' Goon


Aussie lifestyle. Sahar bor jag alltsa nu.







It's all about the money

Hi luv!

Igar var jag & J ute och sokte jobb. Ingen lycka an sa lange. Det ar fortfarande for mycket backpackers i Sydney sa ingen vill anstalla forrens om 3-4 veckor tidigast. Varjen jag eller J gillar Sydney sa pass mycket att vi vill stanna har i en manad for att Kanske fa ett jobb. Dessutom maste vi ga en kurs. RSA (Responsible serving of alcohol) for att kunna jobba pa stallen som serverar alkohol. Dvs oavsett om du star i baren, serverar, plockar glas eller diskar sa maste du ha ett sant cert. Och om vi gar kursen har i Sydney sa ar den inte giltig i Queensland dar vi ska spendera storre delen av var resa..

Med andra ord ser planen ut sahar: Manly & Bondi imorgon ett par dagar. Sedan en Greyhound bus upp till Byron Bay. Darifran vidare till Surfers for att ga kursen och sedan snabbt som sjutton upp till Airlee beach och Whitsunday for att jobba och dyka!

Oh well, det ar atminstone varmare har i Sydney nu & vi har fatt ett gang riktigt harliga engelsman inneboende
Still going strong!


St Patricks day


Forsta dagen i Sydney motte vi upp Errol, en Dj fran Irland som jag jobbade med i Laos forra aret.
Vi firade St Patricks Day pa ett Irlandskt stalle dar ett oslagbart U2 coverband lirade.


Pa St Patricks day maste alla bara nanting gront. Alska glitterhattarna!




Trangt och varmt och billig Guiness. Precis som det ska vara en san har dag.

One Last Night In Brizzie


Spelar Mushroom hemma hos Kev


Say Cheeese






Me and Mr. Delport


Boys will be boys..


Jenna & Kev. Syskonkarlek.



Sydney mate

Hej hopp Sverige.
I tisdags intog vi Sydney. Checkade in pa ett ratthal (Mates Place) bland 1000 andra i Kings Cross. En och annan kackerlacka & prostituerad att trangas med i omradet men det ar anda battre an manga andra stallen om man vill bo sa billigt som mojligt. Vi trangs med 3 andra engelsman, en sydafrikan & en polack i ett tio badds rum. The more the merrier!  ..Dessutom ar det lite kallt i Sydney. Helt annat klimat an Queensland. Fast det ar ju host forstas..

Men na.. An sa lange ar jag inte sarskilt imponerad. Jag hoppas verkligen Sydney har mer an Operahuset att komma med annars drar vi nog ner till Byron Bay A.S.A.P.

Snacka om att jag kopt ned mig jamfort med Brisbane dar jag hade ett stort rent rum, ett sminkbord och en walk-in-closet alldeles for mig sjalv...

Naval, dags att borja leta jobb!


THE SHOW MUST GO ON

Alright Sundsvall, nu drar vi till Sydney!


I Carry your heart, I carry it in my heart.



I torsdags forlorade jag min bebis. Min Basta Van och familjens prinsessa i 13 ar. Jag kan fortfarande inte riktigt forsta att jag aldrig mer kommer fa komma hem och motas av dig i hallen. Att jag aldrig mer kommer fa beratta for dig vad jag aldrig berattar for nan annan. Aldrig mer busa, gosa och bli trostad av dig.


Som om min sjal har gatt ifran mig for att vara hos dig..  Sa saknar jag dig.

Wet 'N' Wild

Ett av forra veckans aventyr.
Jag hade inte varit i en "vattenpark" sen jag var i Spanien med mamma  & pappa. ...Det var 14 ar sen! Men jag maste saga att det var precis sa roligt som jag minns det och nu har jag akt Australiens snabbaste vattenrutschbana. Check!






Tornado. Wicked!


Confessions of a shopoholic

Hej friends and family. ( ..For jag gissar att det bara ar ni som star vid min sida och fortfarande laser bloggen..)

Sitter pa ett internetcafe i Indooroopilly och har nyss fixat ett bank-konto har i Australien sa nu ar jag pepp for att dra till Sydney pa tisdag och borja soka jobb!

Ikvall ska jag ga pa biopremiaren av Confessions of a shopoholic! Fint som snus! Och pa tal om det sa har jag varit dalig pa att redovisa allt jag shoppat har Down Under.. (Bli inte nervos nu mamma & pappa, haha) Men det ar en hel del och jag ska forsoka fa upp bilder och beratta lite mer om det sa fort som mojligt. Nu maste jag rora pa mig. Dags for lunch!

WHEN 2 BECOME ONE

- Jenna & Alberto 28th of february 2008.









































Jenna hade delat upp brudbuketten sa att alla rosor flog fritt nar hon kastade den. Ett meddelande stod skrivet pa varje ros & den jag fangade ser ni ovan. Nicola, om du ser det har - Isn't it ironic?....

I'M ALIVE

Gdday mates!

Det har varit full rulle den har veckan: guldkusten, solskenskusten, restaurangbesok, utekvallar, Wet 'n' Wild (Jag har akt Australiens snabbaste vattenrutschbana!), koalareservatet, shopping mm. Jag har inte ens haft tid att leta upp ett internetcafé eller komma hit till Sue for att lana datorn. Naturligtvis har jag glomt kameran sa nu blir det inga bilder i alla fall.

Den 17e mars flyger vi till Sydney och borjar resandet pa allvar. Det har varit harligt med lite hederlig semester men jag kan inte beskriva med ord hur skont det ska bli att komma igang med det riktiga backpackerlivet!

Nu - frukost och snicksnack pa terassen!


James & Jag pa Jenna's & Alberto's brollop. Mer bilder kommer!


Sunday in Aussie

Jennas & Albertos brollop var verkligen storslaget! Dom gjorde det sa bra bada tva som fick kampa pa med fotografer och poser och Jenna maste ha svettats ihjal i hettan i sin klanning! Ett riktigt sagobrollop blev det, men ocksa en sjukt stressig dag med jobbiga fotografer och filmkameror overallt. Bilder kommer snarast mojligt!



Idag har vi haft en riktig slappdag. Jag & J har varit pa bio och sett Rachel getting married. En film som vi egentligen bara snubblade in pa och som inte alls var vad vi hade hoppats pa. Hur som helst sa har vi fatt lana Kev's bil den har veckan medans han ar i Tazmanien och tavlar. Sa himla skont att kunna gora lite som vi vill. En roadtrip langs med solskenskusten ar prio 1!

Nu maste jag ringa nagra bradskande samtal till Sverige! Ciao