en för alla, alla för en

Så satt man där igen. I den där sitsen. Du vet den, när man jobbar mer eller mindre 24/7. Bara 2 månader kvar nu. Men ibland är det faktiskt svårt att motivera sig till och med fast man försöker tänka på resan. Idag var lite en sån dag. Jobbat 7-16 och sedan fick jag kliva direkt på ett nattpass 20.45-07. Jobbar dock på min "gamla" avd. ikväll med ett riktigt järngäng, så det kunde ju varit värre. Har dessutom nyss fetvunnit ett parti hjärter.
Men.. jag hade ju sett fram emot att träffa någon ikväll. well well, goes around comes around.

Imorgon ska jag och Eleni laga mat tillsammans i hennes nya lya, uppföljt av inflyttningsfest. Ser fram emot en kväll med god mat, i gott sällskap och hysteriskt mycket skratt.

Vilken celebritet liknar du?


Dessa celebriteter är jag tydligen lik. Hysteriskt roligt. Prova du med -> http://www.myheritage.com/FP/Company/face-recognition.php?lang=SV . Men nu måste jag hoppa in i duschen så jag får den beautysleep jag behöver inatt. Bilder från dagens shopping kommer imorgon, nightie!

Little ms braindead

Gaah! Kom hem för 5 minuter sedan och är hysteriskt trött. Tänkte precis lägga mig för en kortare siesta när det slog mig. - Det är onsdag. Onsdag. I mitt liv. Innebär kör 18-19.30. Som jag dessutom missat typ 3 veckor i sträck. Jag fattar inte hur jag alltid kan glömma bort det? Glömde dessutom ännu en gång ta med mig Natalies byxor till stan idag. Jag behöver nog se över mina sömnrutiner. Jaja, enough. Bosvedjan och kör nästa!

Äntligen

JA! Idag kom den! Jag kan tyckas förvånansvärt överraskad eftersom den alltid kommer samma datum, månad in och månad ut. Then again.. it's the little things.. Lön kära vänner! Jag har fått lön!  Tråkigt nog går de mesta till utgifter inför resan samt sparande. Men igår for de första två tjejerna, Sofia och Carro. Dom gör Kuala Lumpur och Aussie innan jag och Dunka möter upp dem. Vi hade telefonkonferans alla 4 igår när de satt på Arlanda. Och vips! Så kändes två månader väldigt kort, och sparandet väldigt värt.
Nu - lunch i stan med Nat' !

image219

pink is all i want and all i need

image218

Jag behöver en ny plattång. Denna för 1999 kr från eleven.se är drömmen!

back on track i gymmet

Efter fyra månader av osynlighet har jag äntligen hittat det. Selångerhus 1's egna lilla gym. Tränar vanligtvis på jobbet. Men hade hört att det fanns ett gym här i huset, vilket är mer praktiskt de dagar man är ledig. Det var helt ok faktiskt. Kanske inte de nyaste prylarna eller den snyggaste inredningen. Men allt det nödvändigaste fanns både i styrke och konditionsväg. Tog det lite lugnt idag eftersom jag länge varit - och fortfarande är - krasslig, men det var så fruktansvärt skönt att köra igenom kroppen.

Hur många gånger i veckan tränar / motionerar du? svara i kommentarer!

Om Pokerturneringen i lördags

Okej för det första så har jag inte fått lön idag. Jag var helt säker på att det var den 27 nu, tänk så fel man kan ha när man är säker..
Second of all, så blev det inget bloggat om pokern igår heller. Mitt försvar blir att jag var dödstrött när jag kom hem från jobbet. Kröp ner i sängen och läste lite Jackie Collins och sen blev det godnatt ganska kvickt.

Everest Mix 'n' Go Tournament
Summering: Massor av uppklädda, felklädda och spexigt klädda pokerspelare. Bra stämning och massor av nya spännande möten. Robert & Niklas som höll i det här eventet gjorde ett jättejobb. Buffé och mingel mellan 19-20.30 innan turneringen började. Jag minglade friskt bland korthajarna! Vann turneringen gjorde Ann och Johan (..jag tror han hette Johan). Ett par i 30-årsåldern som för mig och många andra var ganska otippade vinnare. För alla som åkt ur turneringen pågick hela tiden andra spelbord. Omaha bla där svenske mästaren Niklas från Everest deltog och sopade mattan med allihopa. Samt ännu en Texas turnering där pappa sopade mattan med allihopa. Jag hamnade vid ett tjejpokerbord men slutade tvåa (irri-irri-irritating!) där Robert bjöd på champange (jag hade ju såklart dragit lotten att vara chaufför så jag fick stå över). Riktigt roligt var det och det pratades om att dra ihop samma gäng framöver och spela lite mer. Kvällen slutade nånstans vid 00.30 och var minst sagt lyckad!

..varför är jag inte 20 och får gå på Casinot?

always on the run

Ledsen att det inte blev någon utlovad resumé av Pokerturneringen från i lördags. Blev tvungen att jobba både igår och idag 10 - 21, och har mer eller mindre haft händerna fulla ändra fram tills nu. Lovar och svär att berätta lite om lördagen när jag kommer hem ikväll. I övrigt ser jag fram emot en (förhoppningsvis) ledig dag imorgon, med låång härlig frukost hemma framför Tv:n, träning och icke att förglömma: Lön!

Laddar inför pokerturnering

image217

Kl 19.00 inleds kvällen med mingel och buffé. Kl 20.30 smäller det. Restaurang Grankotten på Norra berget is the place to be. Jag & pappa ska delta i Everestpokers Mix 'n' Go turnering som anordnas där ikväll (vi ska alltså spela i lag). Vet redan om några andra kända ansikten som kommer infinna sig. En fågel viskade dessutom i mitt öra om en vadslagning bland våra gemensamma bekanta om vilket lag som vinner ikväll. Det blir utan tvekan en spännande kamp i afton! Undrar bara vad jag ska ha på mig. Kanske min to-die-for-klänning från How Swede It Is ska få visa vad den går för ikväll? Missa inte: uppföljningen i bloggen imorgon där jag meddelar vilka som faktiskt vann turneringen samt allt ni vill veta om kvällens händelser! / Ace

Känn pepp!

Fredag. Helg. Och fest. I vanlig ordning. Är gäst hos Emil ikväll. Med mig tar jag förstås galet sköna Kristine. Sitter i väntan på henne och lyssnar på musik från Grekland 06 vs. Danmark 07 och inser att ja; Jag fick det bäst. J'adore ma vie! Saknar Stockholm och mina sommar-sambos galet mycket. Ser redan fram emot nästa sommars äventyr här hemma i Sundsvall under Gatufestveckan. Även om jag ibland blir matt. På (låga) Kg för det mesta.. så är dom bäst! Och ja. Dom är alltid så här snygga på bild. Kg framför allt!


Jag tror alla kan gissa vem som är Kg vid det här laget? (:



Och så en hälsning till Copenhagen 07 / Asien 08 gänget, since you're not around tonight:
Tjejer, 2 månader kvar. Snart dags att L.e.v.e.r.e.r.a!

på språng

Har änteligen kommit mig för att åka och handla. Kanske för att jag just idag hade bil? Det finns de som skulle kalla det lathet. Jag tycker mer det handlar om prioriteringar. Ska man och handla är man ju inte klar 'till end of days. Och vem fan vill offra sitt liv för att gå till matbutiken liksom? ..Känns i alla fall bra att för en gångs skull ha lite varor hemma.

Anyways.. Jobb 15-21 idag. Ska nog slänga i mig lite sallad innan jag går. Hela jag känns så grå och trist. Jag låter mig själv övertygas om att det är vitaminbrist. Borde nog börja missbruka både c, b-vitamin och zink för att vara riktigt säker på att det ska försvinna. Kanske sova lite mer också. Inte min starka sida nu för tiden.


Ett sista farväl.

Igår var begravningen av farfar. Och jag kan utan tvekan lova att det är den vackraste begravningen jag någonsin varit på. Mari hade ordnat så himla fina blomsterarrangemang och blommorna hemma hos mamma och pappa på mottagningen följde samma tema. Hundratals ljus och massor utav fin musik spelades såsom "What a wonderful world", "Du är föralltid en del utav mig", samt "Håll mitt hjärta" som framfördes av mig. Det gick bra trots nervositeten. Men jag var galet ledsen. Nu efteråt känns det i alla fall ganska bra. Du har fått vila nu.

image214
Obs! bilden har ingen koppling till texten.

If the words don't come my way

Ikväll vill jag bara berätta för hela världen om hur lyckligt lottad jag är. Jag har världens bästa pappa.

Untill the day I die I'll spill my heart fer you.
image213
..God only knows what I'd be without you.


Snökaos på ingång

Enligt Aftonbladet kan det bli snökaos i Norrland till veckan med neråt 20 minusgrader. Redan nu på torsdag tros nysnön börja falla. Jag är helt klart en sommarpersonlighet. Trots allt.. kan jag ändå se charmen i att sitta inomhus i soffan, med en kopp varm choklad och trevligt sällskap, medans snöflingorna utanför förvandlar Sundsvall  till en julsaga.

Med gitarren på ryggen och Oasis i lurarna beger jag mig nu till Hemmanet, och mamma och pappa. Hej så länge!

image212

If I was a ritch girl

Kung kung kung i baren.. den 25e smäller det osv. Eller ja. Den 27e i mitt fall. Ringde lönekontoret idag och kollade vad jag skulle få för lön denna månaden. Okej, det var inget Halleluja-moment. Men jag blev positivt överraskad. Denna månaden måste jag alltså ta tag i att betala tilläggsförsäkringen, samt heptatit-vaccineringen inför Bali, Thailand, Laos, Vietnam 2008. Det är lätt hänt att man börjar fundera på hur gärna man faktiskt skulle vilja ha ett par nya stövlar. Ett par dyra. Men som Petter skulle ha sagt;  - Fis inte i våtdräkt!

image211

Filosofi-måndag

Det är måndag den 19 november och jag sitter, efter ett 2 h långt telefonsamtal med P, som bäst och funderar över ett citat från goda goda The notebook. Där frågan ställs: "Vad vill du? Skit alla andra. Vad vill Du?" Det är en besynnerlig fråga det där tycker jag. Hur ska jag någonsin kunna vet vad jag vill innan jag testat allt?

Jobbade 7-17 idag. En riktigt rolig jobb-dag. Med många heta (och skrattfyllda) diskussioner med övrig personal om allt från förutfattade meningar till mitt privatliv. Kvällens låt är för övrigt Chris Daughtry - Over you. Och ja. 
Det kan bli en lång natt...


honey there's no way you gonna run tonight

..18 november och jag har fortfarande pengar kvar sedan senaste lönen. Progress!  Har varit en ytterst stillsam helg. I lördags blev det en (och jag hatar att säga det här) avskedsfika + lite slowshopping med Moa på Wayne's. Nu har hon dragit iväg till storstaden mot nya äventyr. Senare igår såg jag såklart Sverige-Spanien som tyvärr blev ren och skär besvikelse. Spanien lekte praktiskt taget med Sverige sista 20 minterna. Tråkigt tråkigt..

Idag har jag varit ute och promenerat, med lurarna på högsta volym, i vanlig ordning. Hann med en kvällsfika med Eleni också. Än en gång på Wayne's. Man kan lätt tro att det är vårat hak. Men det är det faktiskt inte. Verkligen inte. Vi bara råkar hamna där lite då och då..
Vidare har jag övat lite på låten inför begravningen på onsdag. Det börjar kännas som om den sitter. Nu ska jag slänga mig på sängen med gitarren och senaste numret av Cosmo.

image210


"You think you're so bad, drive the womenfolk wild.
Shoot 'em all down with a flash of your pearly smile - honey but you met your match tonight
..oh that's right. "
Cher - Jesse James


It's just emotions taking me over

Alltså jag Döör. Hysteriskt! I'm such a sucker for romance.. Det är så vackert!


Håll mitt hjärta.

Jobbade 7-17 idag (fre). Och nu jobbar jag 21-07. Också. Blir dock ledig lör, sön som kompensation. Sitter och lyssnar på Håll mitt hjärta med Björn Skifs . På onsdag är farfars begravning och då är det tänkt att jag ska sjunga den. Usch vad tungt med begravning. Det där med att ta ett slutgiltigt farväl. Jag hoppas det blir fint och att musiken blir bra.

Vidare kan jag avslöja att jag var med E och såg Tik - HV71 i torsdags efter jobbet. Galet längesedan jag var på en hockeymatch. En riktigt bra match.. och bra sällskap såklart, så det var skoj. Slutresultatet blev 3-1 till Timrå, heja!


Nu blir det en kopp grönt thé och lite AA-läsning. Efter någon timmes sömn hemma ska jag ta mig in till stan. Det blir en sväng in på Lagerhaus för att se om jag kan fynda något. Förhoppningsvis en fika med Moa också innan hon flyttar ner till Sthlm imorgon, för ett år framöver! Jistanes vad länge det låter, hur ska vi klara oss här hemma?

Bloggar mer senare idag!  /Yours sincerely, Therése


dreaming the night away

Sitter på jobbet och är seg seg seg. Både kropp och själ börjar göra sig påmind om hur mycket jag jobbat de senaste två veckorna. Lite mindre än 2 h kvar tills jag får komma hem till en varm dusch och en lockande säng. Fick besök av E igår, som visade mig en artikel i aftonbladet. Artikeln handlade om en kille i NY som såg sin drömtjej på tunnelbanan men inte hann ifatt henne när hon skulle av.. Berättelsen ger mig, och förhoppningsvis många andra, en ljusglimt i Novembermörkret. En sann lovestory i äkta Hollywood-anda. Läs artikeln HÄR.

image208

det kommer aldrig nånsin vara perfekt, hey!

Viktig, viktigare, viktigast. Vad är egentligen viktigast?

"Det roligaste av allt är att vara tillsammans med andra. I ensamhet blir man blott ingenting. Möten är oerhört spännande och man har alltid mycket att lära..."
http://mammamikas.blogg.se/

image207
Jag & Madde - Vinter 04.

and she's finding her stairway to heaven

i hurt myself today to see if i still feel.
i focuse on the pain, the only thing that's real.
the needle tears a hole, the old familiar sting.
try to kill it all away, but i remember everything.

what have i become my sweetest friend?
everyone i know goes away in the end
and you could have it all. my empire of dirt.
i will let you down. i will make you hurt.

i wear this crown of thorns upon my liars chair.
full of broken thoughts i cannot repair.
beneath the stains of time, the feelings disappear.
you are someone else, i am still right here.

what have i become my sweetest friend?
everyone i know goes away in the end..
and you could have it all. my empire of dirt.
i will let you down. i will make you hurt.
 
i'm counting the ties..


Senaste inköpen

Här kommer så till sist bilder på åtminstone två av inköpen jag gjort de senaste två veckorna. Bild på koftan från Kharma kommer så fort jag kommit mig för att tvätta den.

 
Klänning från Stylein, köpt på How Swede It Is.


 
Tröja från Indiska.

Ni får ha överseende med den taskiga bildkvalitén. Jag är trots allt Landstingsanställd.

Dragons-Borås och fest fest fest!

Helgen. Fredagen inleddes med ett besök på sporthallen för att se Dragons dänga Borås på hemmaplan. Så blev tyvärr inte fallet denna gång. Istället blev slutresultatet en förlust för Drakarna med 84 - 85 till Borås. Matchen avgjordes med ett straffkast när det var två sekunder kvar av matchen. Riktigt tragiskt att Dragons inte vann, annars en riktigt het och spännande match! Måste dock klaga lite på de höjda biljettpriserna för i år. 130 kr för att gå och se en basketmatch. Jag befarar att sportevenemang i framtiden kommer bli ett slags socitetsgrej som vanliga människor inte har råd att besöka. Det skulle vara hemskt tråkigt om det blev så!

Efter matchen drog jag till Relaxen där Kalle, Rickard och lite övriga Jugends och andra människor väntade. Var inte där förens 11, och vore det inte för att jag hade fått skjuts ner till stan av min söta nyfunne granne Erik hade jag varit ännu senare. Jag måste verkligen lära mig att skynda mindre långsamt! Jättekul att träffa alla dessa härliga galningar igen. Det blev senare ett kort besök på Stadshuset också tillsammans med Moa. Nått skitband som spelade, men trots detta var det fullt hus, i vanlig ordning!

I lördags hade jag planerat för en lugn hemmakväll. Sen ringde Peter och frågade om jag inte skulle kika förbi deras förkrök och bli utmanad i lite Guitar Hero. Och hur skulle man kunna tacka nej till det liksom? Med andra ord blev det en utekväll även igår. Denna gång på O'learys. Inte fullt hus, men kul ändå, i vanlig ordning!

Hårvisning för L'oreal Professionnel

image204

Plötsligt var det söndag. Veckans bästa dag. Och farsdag. Inser att jag inte bloggat något sedan i onsdags. Så jag börjar med att berätta lite om torsdagen. Gick en hårvisning för L'oreal Professionnels i torsdags. Det tog 7 h att fixa mitt hår, men sen blev det riktigt ballt också! Har nu en Resident Evil-frilla i röda nyanser. (Choco Cherry / Luo Color). Har aldrig haft så kort hår tidigare. Och jag älskar det! Jag hade den duktigaste, trevligaste och roligaste frisören ever. Så nu tycker jag att alla som har möjlighet ska svänga förbi Haven på Östermalmstorg i Stockholm och klippa sig hos David. Ni kommer garanterat ut som en helt ny människa! Vi höll på från 9-21 och dagen var hur rolig som helst. Visningen gick jättebra och vi fick tacksamma Goodie-bags i slutet av dagen. En ny favorit är helt klart
Playball Motion Gelée. Jag gick hem i ny frisyr, med nya vänner, nya erfarenheter samt en klänning rikare. (Vi visade kläder för How Swede It Is också..) Klänningen, en svart tub i lack, är kanske den snyggaste som någonsin skådats!

november, och livet passerar revy

Sov nästan 11 h inatt. Jag bara sover och sover. Drömmer mardrömmar hela tiden också, hoppas det går över snart. Ute är det grått, kallt och trist. Inga löv kvar på träden. Sverige är färglöst. Nu ska allting ligga öde fram tills våren. När allting får liv igen. Det är november, och livet passerar revy. Någon gång idag dör min farfar. 
-"Jag älskar dig."
image203

Morgonstund har guld i mund

image202
God morgon bloggen! Steg upp 2 h före jobbet bara för att kunna äta frukost i lugn och ro. Har tänt lite ljus, ätit gröt & druckit thé. Somnade 22.30 igår, utvilad på riktigt för första gången på flera veckor. Läste ett sms imorse som jag hade fått igår efter jag somnade som gjorde mig glad. Sms kan ibland vara världens mysigaste uppfinning. På fredag kommer min älskade Kalle hem. Jag har saknat honom så hysteriskt mycket! På fredag blir det en långfika med updates, samt avskedsfest för Jimmy som snart flyttar till Skåne. Är bjuden på inflyttningsfest i helgen också.. vi får se hur mycket jag hinner med. Ha en bra dag allihopa!

Se upp för Vampyrmannen!

Läs detta. Tjejer, gå inte ensamma ute på kvällstid!

Hade jobbat 7-17 idag. Efter jobbet bestämde jag mig för att gå och handla innan klockan blev för mycket. Kände mig för första gången på länge inte heller skrämd av mörkret just idag, så jag tänkte passa på. När jag kommer gåendes längs Västa vägen här i Granlo på väg till Hemköp, så möter jag en gestalt alldeles i höjd med Granlokullarna. Just som jag tror att vi gått förbi varandra så känner jag hur nån tar tag i min arm. Jag vänder mig om och min första tanke är att det är någon jag känner som jag inte hunnit registrera. Det var det inte. Jag hejar och hinner i samma sekund uppfatta att personen som håller i mig, är en (förmodad) man i 30-40 års åldern. Han var blond och hade långt hår på ena sidan & kortklippt på andra. Han var gänglig, bar svart lång rock och är förmodligen sjuk och eventuellt farlig. Han höll som sagt i mig där och när jag vänder mig om och ser på honom så väser han och visar tänderna. Han hade väldigt konstiga tänder och manisk blick (kanske påtänd?). Ni kommer kanske inte tro det här. Men det var väldigt likt vampyständer. Jag blev livrädd och slet mig och sprang.. och sprang.. och sprang.. tills jag kom fram till rondellen vid Statoil. Där vände jag mig om och såg att han fortfarande stod kvar och tittade. Ringde mamma och var helt skärrad. Ibland får man verkligen känna på hur liten man är. Och försvarslös inför det okända. Så till alla mina vackra tjejkompisar och självklart alla andra människor i Sundsvallstrakten. Möter ni en man som stämmer in på denna beskrivning, byt sida av gatan och se upp!

image199

Kvällens Halloweenbestyr

Det börjar bli en tradition på riktigt nu. Våra friday night dinners hos mormor och morfar. Hur mysigt som helst att spendera lite tid med dem igår. Jobbade natt inatt. Så för att trösta mig var jag tvungen at shoppa lite igår. Det blev bla en tröja från Indiska som funkar till allt. Sov till 12.30 idag. Och nu har jag fullt upp med att planera kvällen med Tessan. Borde ta och ringa Jonas snart också och kolla läget. Jag & T gjorde i alla fall dagens dundermiss, vi visste inte att systemet var stängt. Det löste sig förstås trots allt, men ändå orutinerat! Så, till avslöjandet av kvällens outfit. Jag kommer ikväll gå som Alice i Resident Evil. Blev så sjukt inspirerad när jag såg filmen på bio förra söndagen. Synd att jag inte hann klippa mig innan, men man kan inte få allt. Har med hjälp av lite vänner, lyckats slänga ihop en riktigt bra imitations-outfit. Ska försöka få med mig kameran så jag kan bjuda på lite skrämmande bilder från lördagskvällens läckraste outfits imorgon..

Jag diggar Rihannas & NeYo's nya! Gör du?


om en kärlekshistoria

Jag minns så väl första gången jag såg dig i nytt ljus. Såg dig på riktigt. Den kvällen var det bara Du, Jag och Göteborg..
image198
but fairytales don't always have a happy ending, do they?