sjyk!

sjuk.. igen! urtrist verkligen.  idag är jag hemma från jobbet i alla fall. det är väl lika bra det så jag inte blir dödssjuk i nyårshelgen. det går ju verkligen inte för sig (;

 poppar TINGSEK!!!! love it!! myser med älsklingsFlodo och går in mina nya helt underbart fina pumps. skofetishist?

fann en del kap i stan i tisdags på mellandagsrean också, det blev en vit asball rock 'n' roll  t-shirt med tryck, från Gina Tricot 49 kr, en grå långärmad typ basictröja från H&M 49 kr, en brun/sand färgad t-shirt med en stor tecknad bebis på från Zara. Sedan lite krimskrams som örhängen etc.

idag när jag ändå är hemma ska jag passa på att tvätta upp lite kläder inför stockholmsresan till helgen, pyssla lite med mig själv och sitta lite med körkortsteorin. inte långt kvar tills jag ska skriva nu ju. sedan ska jag upp till victoria (min äldsta syster) och fira henne och Sandra (min yngre storasyster) eftersom vicky fyller år idag och sandra fyllde år igår.

imorgon efter jobbet ska johanna fixa mitt hår på salongen inför nyår. hoppas bara jag hinner dit i tid, får försöka sluta lite tidigare helt enkelt.


v Fredrik backlund, 060526.. älskar dig baby!


en del av mitt hjärta..

23.50

det fanns så mycket kvar att säga.. men jag bara gick.

"I must admit that i've been feeling so alone.
it's what i am. it's what i've been. what i've become.
Don't push it, we both know i'm falling every time
you look at me like you did when you were mine. Oh you were mine."
Laleh - Hide away

- du ska veta att jag saknar dig,
det finns känslor som aldrig tar slut.
du ska veta att jag inte glömt,
det finns bilder som aldrig suddats ut.
en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig.

flodo är här med mig. jag är inte ensam.

so this is christmas..

igår var det julafton. (: och barnslig som jag är så var det ju årets största och mest viktigaste dag :D
jag fick en massa fina fina paket och julaftonen blev super. Jag fick till och med julklapp skickad från australien av Fredrik, en liten koalabjörn och två spöken som kramades (salt & pepparkar)!  Aftonen firades hos mormor och morfar med familjen först och främst, senare under kvällen kom frida och hämtade mig och vi for hem till henne och pratade gamla minnen & drack skumpa!

Therése fick i julklapp:

Flodo!! <3 världens finaste flodhäst :D (av min pojkvän)
2 tavlor, brooklyn bridge + NY (av min pojkvän)
sminkväska
morgonrock (rosa och fluffig)
en massa krämer från Body Shop
mjukisdress (vinröd, av mormor och morfar)
en jättesöt kjol från Zara
kakor och handdukar av svärmor och svärfar :P
pengar (1500 kr som kommer användas flitigt)
hårfön med tratt, OBH nordica
trisslotter som jag inte vann nått på :P
Bok, Da Vinci koden
underkläder
Badlakan
Ett silverhalsband


jag kan ha missat något, men hur som helst fick jag tokigt mycket fina klappar. och dessutom tokigt många julsms från alla er (: idag är det juldagen, alla ska ut, men inte jag för jag är inge sugen :/
och inte får jag vara med pojkvänsfredrik heller. nej. usch :( menneh.. jag har ju Flodo (: så han & jag ska nog se film ikväll!!

dessutom ringde fredrik mig idag, inte pojkvänsfredrik alltså, andra fredrik, det var en julklapp också. att få höra hans röst. it's been a while..

Imorgon är det i alla fall mellandagsrea, meet you there?

the end of an era

dan före dan före dan före dopparedan.

Jag har varit rätt dålig på att skriva här varje dag, sämre än jag trodde. ska försöka bättra mig. de senaste dagarna har gått åt till umgänge med vänner, nyårsklänningsjakt och jobb. i tisdags lyckades jag till slut hitta en cocktailklänning till new years eve som dög. 800 fick jag ge, men det var ju verkligen överkomligt in comparing to klänningen jag egentligen ville ha som gick på 2000.

har varit på topphumör de senaste dagarna, förutom att jag saknat fredrik sjukt mycket, vilken var längesen. så det har varit rätt jobbigt faktiskt, men nu kommer han hem ikväll. dock ska han ju inte sova här. vilket jag är lite ledsen över. men killar? när förstår vi oss någonsin på dem? han skulle i alla fall komma förbi och pussa lite på mig snart innan han for hem.

imorgon tänker jag sluta tidigt på jobbet. sen ska jag in till stan och fika med Mattelias på City, och sedan ska jag leta pumps & kuvertväska till nyår. Fick förresten väldigt mycket mer i lön än jag väntat mig, och det är ju aldrig fel. annars har det varit en rätt kass dag, var så less efter jobbet så jag grät en skvätt helt utan anledning. var väl trött och hungrig kanske. 

förhållanden. jag har tänkt en hel del på det sistone, since it seems everybody around me are fighting and breaking up. vi går in i dem, och vi går ut ur dem. somliga ses som vinnare, andra som förlorare. men är vi egentligen någonsin förlorare när ett förhållande tar slut? även om det är vi själva som blir lämnade. först känns det nog alltid så. men jag har åtminstone alltid efter en tid, när jag fått tillräcklig med distans till det som var, insett att det var for the better att det blev som det blev. och jag har verkligen lärt mig något av alla förhållanden jag varit i, både om mig själv och om förhållanden i allmänhet. cause i believe you can't appreciate real love 'til you've been burned.  och det har jag blivit.. kanske är det därför jag inte förrens nu lyckats hitta någon som jag älskar och som älskar mig tillbaka, och fått det att fungera.

kärleken är komplicerad. man vet aldrig hur det kommer att sluta. ändå vägrar jag sluta hoppas att det finns en kärlek där ute, som är så stark att ingen kan komma emellan. och är det under någon tid mirakel kan ske, så är det under jul och nyår.  dan, före dan, före dan, före dopparedan...


tredje advent, planering inför nyår

helgen har gått undan liksom de flesta helger. har varit sjuk i helgen och med andra ord rätt hängig. så det blev en lugn, mysig hemmahelg med pojkvän, hund, film och lite tilltugg.

tredje advent. började inte så jättebra. jag var så grinig imorse, ibland förstår jag inte hur mina nära och kära står ut med mig. efter en stund gick det dock över och jag var mitt vanliga jag igen. vid 14.30 for jag och fredrik in till stan och jag påbörjade den erkände "nyårsklänningsjakten" inför årets nyårsafton som kommer firas med pojkvän, vänner och nya bekantskaper på cocktailparty hos min kusin i Stockholm. Självklart behöver jag den perfekta klänningen for the perfect evening.

Med hjälp av barndomsvännen Emma som jobbar på Zara hittade jag en jättefin, rätt enkel men elegant, svart klänning. tyvärr så var small för stort (det var dock ett angenämt problem) och xs fanns bara i brunt, typiskt. Det hade annars varit en superbra affär då klänningen bara kostade 399 kr!

Hittade även en klänning på Vision som jag blev helt såld på! En röd klänning av märket tiger, såå vacker! Hade dock inte tid att prova den och lika bra var väl kanske det då den kostade 1999 kr, vilket spräcker min budget totalt för närvarande.

Dagen avslutades med söndagsmiddag hos svärmor och svärfar, alltid lika angenämt. (men särskilt idag eftersom det serverades tacos!) Klänningsjakten kommer givet fortsätta ända fram till jul, och om jag har riktigt otur, ända fram till nyår! Imorgon ska jag gå och simma med Natalie, ska bli så skönt! Och vi hinner så sällan träffas nu, så det ska bli jättekul.

Nu ska jag googla lite mer på drinktips och så vidare till nyårshelgen och sedan försöka få lite skönhetssömn inför morgondagen. Sov gott fashionistas!

Long time no see

12.12

hey you guys!
ledsen att jag inte skrivit nu sen i tisdags, men bloggen har inte velat fungera när jag haft tid. så.. alltså..
updates: onsdagen började med att ja vaknadeo och hade jätteont i munnen (IGEN!!) så jag fick en akuttid hos tandläkaren för att fixa till den rackarns visdomstanden igen. hamnade hos samma karl jag var hos första gången jag hade problem, litar inte alls på honom. jag grät som en tok i onsdags när han skulle in och greja. jag avskyr verkligen att gråta sådär men det gjorde så ont.. jaja.. till nått roligare:  i onsdags var det också kröning av medelpads lucia och av oss som var med förra året var alla där utom Matilda som förmodligen blivit sjuk. Innan kröningen var jag & Natalie och åt på kinarestaurang och efter kröningen var vi på Waynes för kaffe, skitsnack och en del planning. However, Kröningen!! My God, vad vackert det var. det var verkligen kul att få sitta bland publiken i år och se allt från deras vinkel. Både Natalie och jag fällde en tår eller två när de sjöng "för den som vandrar i mörkret", suveränt tjejer!

i torsdags hade jag min första körlektion. det var riktigt skoj. jag bävade nog en aning inför det innan, men Mattias som ja kör med verkar kanon och på tisdag är det dags igen.

igår, fredag, jobbade jag på sjukhuset eftersom dom ringde in mig i torsdags. och jag hade sån tur så just precis den dagen som jag får komma in och jobba så är det julklappsutdelning också, så jag fick en jag med! en chokladask tror jag visst det var, belgisk choklad, mums! Efter jobbet tillbaks till tandläkaren där dom konstaterade att karln som pysslat om mig i onsdags var ett stolpskott mer eller mindre (känns ju lovande) iallafall så tog dom bort skiten och äntligen kan jag äta och prata som vanligt. sedan kom fredrik hem igår också, skönt! vi såg American Pie 5 (The Naked mile) hehe, vi har nog lika taskig humor båda två.. eller så är det bara jag.. sen såg vi en liten bit av The Break Up också men jag kände att jag behövde min skönhetssömn så efter ett tag gav vi upp.

nu har vi precis ätit lussebullar, druckit kaffe och myst på. ska snart iväg till Ikea / Ikanohuset och handla julklappar. skoj! hoppas jag hittar det jag vill få tag i, annars är jag så totaly outta ideas. jag hittar ju mest bara julklappar åt mig själv när jag är i stan och kikar ;P

Allting är ganska bra annars. ska kika på lite mer jobb till veckan. tänker lite på fredrik då och då också, den andra. längesen vi sågs nu, och det känns rädd konstigt. that's all folks! vi hörs mer under helgen!

we all look for something..

Ida Scott Taylor once wrote: "Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has not yet come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."

couldn't sleep, so i figured.. i'd just write. sitter och dricker kaffe, har redan druckit way too much, men ibland gör man saker man inte borde.
"..live in the present and make it so beautiful it'll be worth remembering." you're really the one thing that makes it beautiful. my present. you really are. jag har ingen aning om hur livet skulle vara utan dig numera. det känns ju som om du alltid stått vid min sida, som om det alltid varit du och jag. Fredrik, you're the guy for me. "The perfect couple." Jag önskar att jag kunde lova att det alltid kommer vara så. Att det vi har kommer vara tills döden skiljer oss åt. men allt jag kan lova är idag and life has funny ways..

Thing is.. en vän till mig sa en gång att jag alltid har tillhört någon annan. att hon inte kunde minnas att jag någon gång bara haft en kille i mitt liv. det fick mig att fundera en del. är det verkligen så? sitter jag fast i det förfluta? och tror jag alltid att gräset är grönare på andra sidan? ..på sätt och vis är det nog så. in other ways it isn't. Jag har alltid kastat mig in i kärlek, gått på känslan, fallit för passionen, carpe diem! Alltid varit rädd att jag ska vakna om 5 år och upptäcka att jag gått miste om något.. och jag är en så fruktansvärt känslomässig person. Och ibland är det svårt att skilja på passion och kärlek..ibland fastnar jag i det förflutna. Det som var. Det som kändes så fruktansvärt mycket då, att jag får för mig att jag fortfarande är där i det förflutna. Med den förflutna personen. Att jag står där och stampar. När jag egentligen är här. Idag. Med dig. Men tanken på att det vi har skulle raseras pga att jag inte vågar satsa allt, jag står inte ut med den. i just don't know why it's like i always have to keep my options open. Ibland tvekar jag, det erkänner jag. men.. det är ju du som tar emot mig när jag faller, du som alltid finns där vad jag än gör. och jag älskar dig Fredrik, jag gör verkligen det.

"Beauty queen of only eighteen She had some trouble with herselfHe was always there to help herShe always belonged to someone else

Tap on my window, knock on my door

I want to make you feel beautifulI know I tend to get so insecureIt doesn't matter anymore It's not always rainbows and butterfliesIt's compromise that moves us alongMy heart is full and my door's always openYou come anytime you want"

en helt vanlig tisdag..

Ja, imorse steg jag upp 08.15 eftersom Lasse hade sagt dagen innan att vi skulle köra kl. 09.30. Gjorde i ordning gröt, fixade kaffe, fick igång lite skön musik och tja, så startade dagen.
Naturligt vis var ju Lasse lite försenad, men det var väl heller inget oväntat eller något som irriterade mig.

Sen var vi ut och körde en stund, runt här på skönsmon och södermalm och sen ner till stan. Där hoppade jag av vid Ego Hälsostudio och ÄNTLIGEN äntligen har jag lyckats lösa ett nytt träningskort. Mitt gick ut för snrat två veckor sedan, men jag har varit sjuk och sen har jag varit upptagen eller för trött. Idag är jag så trött så nu blir det väl ändå ingenting förrens på torsdag för imorgon är det ju kröning plus att jag ska käka med Natalie innan det. Och timmarna däremellan finns det inga pass, fast jag skulle visserligen kunna gymma däremellan. yes, det ska jag, good shit sherlock!

Ber om ursäkt också för att jag aldrig skrev igår. Det blev, liksom mycket annat, helt enkelt inte av. Igår fördrev jag iallafall dagen med att baka lussebullar hos mormor och sedan var jag med Eleni resten av dagen. En riktigt mysig och bra dag var det igår (:

Efter att jag kirrat Ego-kortet idag så var jag nere på körskolan. Nu är jag dessutom klar med alla faser utom Repetitionsfasen så nu får jag sitta och elta alltihopa om och om igen fram tills teoriprovet som jag har den 5 januari. (jag har aldrig riktigt förstått det där med att man inte ska berätta för folk när man ska skriva teoriprovet.) jag menar, jag törs faktiskt erkänna mina nederlag. (inte för att jag planerar att misslyckas) Sist men inte minst så var jag & fikade med Frida också handlade jag sista delen av julklappen till min Fredrik (: När vi var klara i stan skjutsade Frida hem mig och sen dess har inte mycket hänt..

Tänkte lägga mig i sängen nu och se en film (Friends with money), lägga in en snus, kanske ta en kopp kaffe och bara njuta. Njuta njuta njuta för att jag är ung och frisk och levande, för att imorgon är lucia, och för allt det jag har, och för framtiden!

sincerly yours, Therése.  ps. om någon utav er har ett jobb till övers kotakta mig är ni vänliga. ds

shattered

00.35

jag kan inte sova. det bara snurrar runt i huvudet på mig. allting snurrar runt. Håller på att fixa naglarna. tänker lite på pappa och mina systrar. och livet. och dig. och på allt som inte blev som det skulle.

snart är det jul. två veckor. andra advent idag. året är 2006. helt sjukt vad livet går fort. tid, det är nog det som ger mig mest ångest av allt i hela världen. tid och närhet. när jag var liten  så visste jag precis vad jag ville ha i julklapp. - ända tills jag fick det.

jag trodde alltid att jag verkligen ville ha det jag såg. trots att mamma frågade om jag verkligen var säker och hon egentligen visste att jag inte skulle vilja ha saken när jag väl fått den så var jag fast besluten. När julafton kom och jag fick dockan/tröjan/whatsoever så hade mamma såklart rätt. jag ville inte ha den där dockan. jag blev jätteglad, tittade på den en kort stund och ställde den sedan på en hylla, men använde den aldrig. lekte aldrig med den. brydde mig aldrig om den mer.. En trofé.


- i want to make you feel beautiful.

even though the moment passed me by..

another weekend ended.
lite.. märklig till och från. men bra.

i fredags fyllde stefan år. var hos honom med daniel, johan, anthony och några fler. sen blev det utgång.
sen blev det lördag, som ett under (?) jag & fredrik åt middag hos mamma & Lasse, sedan skulle vi se film. Men Therése somnade. naturligtvis. Idag var det "Juldoppet" på simhallen. Så jag har jobbat med att organisera luciatåg, konstsim och uppvisnings-sim för fulla muggar. ja älskar verkligen dom där barnen!

och nu.. nu sitter jag mest och funderar.. inatt hände nånting rätt creepy. tror ni att det går att läsa andras tankar? för. inatt gjorde nån det. läste mina tankar alltså. but i was too afraid to admit it.

and even though the moment passed me by..  i still can't turn away. - don't it make you sad to know that life, is more than who we are? did you lose yourself somewhere out there? did you get to be a star?

Jonas Gardell skrev en gång:  "för allting faller, för eller senare faller allt."

ibland undrar jag om han har rätt.


This is me.. then / thursday ya'll

23.23

Änteligen tänker ni. ja, ibland gör jag det med. nu till exempel. jag tyckte nämligen också att det var dags för mig att samla alla mina utspridda diarys på ett och samma ställe. så här har ni mig. igen. som vanligt.

Ni som inte träffat på mig förut ska snabbt få lite updates innan vi börjar:

Namn: Therése
Boende: I egen lägenhet i lägenheten under mina egna föräldrar. Briljant va? (man slipper åtminstone hyran)
Född 1988. Student 8/6 2006, musikestetiska programmet Hedbergska. Därför -> Sång / Gitarr - all i am.
Började ett år tidigare i skolan, förlorade min biologiska pappa julen -95, har en hund, har en pojkvän (Fredrik, gick i samma klass under gymnasiet).

Har två X (har ett gäng till men bara två som fortfarande spökar.), 2 bästa vänner: Frida & Emelie (emelie och jag pratar inte för närvarandet, i värsta fall håller det i sig, i bästa fall älskar hon mig fortfarande.) Jobbar som simtränare för Sundsvalls simsällskap sedan 3 år tillbaka (tvingades själv sluta pga skador), jobbar dessutom sedan studenten som städerska åt Landstinget, söker nya jobb lite då och då och hopppas på det bästa. Bor i Grekland med världens härligaste gäng hela sommar 2007 (åker 9 juni). Funderar mycket på framtiden, mig själv, mina relationer.. tja.. funderar rätt mycket i allmänhet!
Älskar kläder/mode, inredning, smink, litteratur, musik, att samtala, uteliv, möta nya ansikten, resa.

Nu är ni nog mättade med information om what i'm all about. så nu får det räcka. (jo, en sak till. Jag har för vana att blanda allt jag skriver i både svenska och engelska.. så.. get used to it!)

Torsdag idag.

En tyvärr ganska intetsägande torsdag. Var ute och övningskörde med Lasse (för er som inte känner till mig sedan tidigare är det min "låtsaspappa"). Senare for jag med mamma in till stan, handlade en julklapp till min systerdotter Julia (ja, surprise. Jag har två halvsystrar också.) Köpte ett nytt puder själv. Sen gick jag upp och fikade hos Macke på City café innan det bar vidare till simhallen för jobb. Det var riktigt skoj idag, kidzen är för söta ibland. Dock lockade Stefan (som jag jobbar med) mig att gå ut imorgon, så nu står jag inför det ultimata och alltför återkommande dilemmat. Träffa pojkvän / fiesta ?


Idag fick jag även inbjudan till att gå och se årets Medelpads Lucia-gäng i kyrkan den 13:e december. Detta fick jag då eftersom jag själv var en av de 7 deltagarna förra året. those were the days, bland det roligaste jag gjort. Mycket mer har inte hänt, jo, duschen har pajat och jag har sett The League. Bra där!
Det var alltför idag, och jag lovar er att följande dagboksinlägg kommer vara mer känslor, drama och tumult och mycket mycket mindre fakta. Amen!

Ps. Tack Natalie, jag snodde idén om denna blogg av dig. Ds